© Haber Acıpayam 2022

TARLA FARESİ İLE TARAMALI VE TOPLU MÜCADELE BAŞLAYACAK

2015 üretim yılında Acıpayam ve çevresinde büyük zararlara yol açan tarla faresi ile kararlı mücadele dönemi başlıyor.

 2015 yılı üretim sezonunda İlçemizde Ekonomik olarak büyük zarar veren ''Tarla faresi ile Taramalı ve Toplu Mücadele'' yöntemiyle mahallelerimizde nasıl mücadele etmemiz gerektiği yönünde Acıpayam Kaymakamı Karahan DAŞTAN başkanlığında, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Tarım Müdürü Abdurrahman OYMAK, Ziraat Odası Başkanı Ercan YILDIRIM, Sulama Birliği, Et ve Süt Üretici Birlikleri Başkanları ile Mahalle Muhtarlarının katılımıyla istişare toplantısı yapıldı.

Görüşmede; her mahalleye belirli bir gün verilerek bütün çiftçilerin katılımıyla beraber arazide mücadele edilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.
Oda ve Birlik Başkanları da; her türlü maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerini dile getirdiler.



İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER