© Haber Acıpayam 2022

TOBB'DAN KATAR'A ÇIKARMA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine dönük faaliyetleri çerçevesinde, 17-18 Ocak 2017 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’ya ticari bir sefer düzenleyecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine dönük faaliyetleri çerçevesinde, 17-18 Ocak 2017 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’ya ticari bir sefer düzenleyecek. Düzenlenecek olan ekonomik sefere Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Mehmet Sürücüoğlu da katılacak. 

TOBB’dan yapılan açıklamada, 17-18 Ocak 2017 tarihlerinde Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerine dönük faaliyetleri çerçevesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte Katar’a gidileceği belirtilirken, TOBB-Katar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, Katar Başbakanı Shaikh Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani’nin himayesinde düzenlenecek programın, yeni işbirlikleri oluşturma ve ticareti artırma amacı taşıdığı ifade edildi. 

onuya ilişkin bilgi veren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak, özellikle Körfez Bölgesiyle iktisadi ilişkilerin gelişmesi için yoğun bir gayret içindeyiz. Bu süreçte, bir yandan Körfez işbirliği Konseyi Odaları Federasyonu ile çalışırken,  diğer yandan da doğrudan Körfez ülkelerinin odalar birlikleri ile yakın işbirliği içindeyiz. Bu kapsamda Katar’daki fırsatları keşfetmek için iş dünyamızı davet ediyorum” dedi.

Katar programı kapsamında; e-ticaret, yatırımların finansmanı, girişimcilik, yenilik, teknolojinin artırılması ve tarım konulu panellerin yer alacağı “2017 2. KOBİ Konferansı”  gerçekleştirilecek. Tarım ve gıda, yenilenebilir enerji, enerji, petrol ve gaz, inşaat ve altyapı, inşaat malzemeleri, sağlık, ilaç ve sağlık ekipmanları, makine ve teçhizat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde Türk ve Katar firmaları arasında ikili görüşmeler yapılacak.

TOBB, Körfez İşbirliği ülkelerinin tamamını kapsayan ‘Türkiye-Körfez İş ve Yatırım Forumu’nu, 1-2 Kasım 2016 tarihinde Bahreyn’de gerçekleştirmiş ve Foruma Türkiye’den ve Körfez İşbirliği Konseyi üyesi altı ülkeden yaklaşık 700 firma temsilcisi iştirak etmişti.


İlginizi Çekebilir

Girişimsel Radyoloji ile birçok hastalıktan ameliyatsız kurtulmak mümkün

Girişimsel Radyoloji konusunda bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Tanısal ve Girişimsel Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Nevzat Karabulut, “Cerrahi müdahaleye göre ciltte iz bırakmaz ve iyileşme süreci çok daha kısadır. Ayrıca, bu işlemler genellikle hastanede yatış gerektirmez ve hastalar normal günlük aktivitelerine daha hızlı dönerler” dedi.

Denizli’de dolu yağışı üzüm bağlarını vurdu

Denizli’de etkili olan dolu yağışı üzüm bağlarında zarara yol açtı.

Denizli’ye Mayıs ayında zirai don uyarısı

Denizli ve çevre illerde önümüzdeki Pazar gününden itibaren etkili olması beklenen zirai don hadisesine karşı uyarı yapıldı.

Dağıtılmayı bekleyen kargolar yangında kül oldu

Denizli’de MNG Kargo'ya ait dağıtım için bekleyen yüzlerce kargo paketi, bekletildikleri kamyonda çıkan yangında küle döndü.

Denizli’nin defne kokusu ABD ve Avrupa restoranlarına yayılıyor

Denizli mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektöründen 2023 yılında 41,6 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleşti. Bu ihracat değerinin yüzde 17,5’lik kısmını ise defne yaprağı oluşturuyor. İlimizden 2023 yılında 7,3 milyon dolar defne yaprağı ihracatı yapıldı.

Başkan Çavuşoğlu’ndan 1 Mayıs mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Başkan Çavuşoğlu, “Barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek özlemiyle, şehrimizin daha güzel yarınlarını işçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz” dedi.

TÜM HABERLER