© Haber Acıpayam 2022

Tartışmalı Üçgen Çarşısının yıkımı başladı

Denizli’de, yıkım kararı uzun tartışmalara neden olan Üçgen Çarşısı’nın yıkımına başlandı. Çarşıya ilk kepçeyi Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan, vurarak yıkıma başlandı.

 Denizli’de, yıkım kararı uzun tartışmalara neden olan Üçgen Çarşısı’nın yıkımına başlandı. Çarşıya ilk kepçeyi Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan, vurarak yıkıma başlandı. 
Denizli’de, uzun süredir tartışılan ve yıkım kararı tepkilere neden olan Üçgen Çarşısı’nın yıkımına bugün başlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ayı yıkım ihalesi yapılmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bugün çarşıya giderek, çarşının yıkımı için ilk kepçeyi vurdu. Çarşının elektriği ve suyunu keserek hala faaliyette olan işyerlerinin biran önce boşaltılmasının istenmesinin ardından, esnaflar çarşıyı boşalttı. Yüklenici firma, çarşıda yıkım hazırlıklarını tamamlarken Başkan Zolan, çarşıda gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Denizli’nin kötü bir görüntüden ve imajdan kurtulduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Buraya yatırım yapan vatandaşlar buradan istediği verimi alamadı. Bu bina kalktığında bu arsa daha değerli bir hale gelecek. Bu arsanın değerini aşağıya çeken bu binadır. Bu bina bu arsa üzerinde bir cenaze haline gelmiştir. Bu cenazede bir an önce kalkması gerekir. Denizlimizin menfaati doğrultusunda hareket edeceğiz” diye konuştu.
Yıkımının 90 günde tamamlanması beklenen çarşının, 30 bin metrekare alan üzerinde yaklaşık 50 bin metrekare açık alanın bulunduğunu belirten Başkan Zolan, arsa üzerinde belediyenin herhangi bir tasarrufunun olmadığını ifade etti. Başkan Zolan, “Arsa da kamulaştırma söz konusu bile değil. mal sahiplerinin arsada payları olmaya devam edecek. Yıkımından sonraki süreçte mal sahipleri bir araya gelerek bizden destek istediklerinde biz onların önünü açmada bonkör davranacağız. İnşallah bundan sonra mal sahiplerine daha faydalı bir hale gelecek. gaziantep.madamnet.commersin.madamnet.comizmit.madamnet.com Buraya 1 milyon 388 bin lira ile en yüksek bedeli veren Denizlili bir firma ihaleyi kazanmıştır. Bugün başlayan yıkımlar 90 içinde tamamlanacak” ifadelerini kullandı.
Gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından yüklenici firmanı yöneticileri ile toplu fotoğraf çektirdi. Başkan Zolan, daha sonra kepçeye çıkarak, çarşının yıkımına ilk kepçeyi vurdu.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de 500 yataklı Acil Durum Hastanesi hizmete girdi

Denizli’de yapımı tamamlanan Acil Durum Hastanesi hizmet vermeye başladı. 47 bin metrekarelik alanda 3 katlı 7 bloktan oluşan hastanede açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, mevcutta 3 poliklinik ile hizmet verdiklerini yaklaşık 4 ay içerisinde Denizli Devlet Hastanesinin tüm birimleriyle taşınmasının planlandığını açıkladı.

Denizli Güney’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Denizli’nin Güney ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Denizli kent merkezinin yanı sıra Buldan, Sarayköy ilçeleri ile Uşak ve Aydın’da da hissedildi.

Acıpayam - Dalaman yolu ulaşıma kapandı

Denizli’de şiddetli yağışların ardından meydana gelen heyelan nedeniyle Acıpayam – Dalaman karayolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu

Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

TÜM HABERLER