Tartışmalı Üçgen Çarşısının yıkımı başladı
ACIPAYAMDenizli’de, yıkım kararı uzun tartışmalara neden olan Üçgen Çarşısı’nın yıkımına başlandı. Çarşıya ilk kepçeyi Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan, vurarak yıkıma başlandı.
Denizli’de, uzun süredir tartışılan ve yıkım kararı tepkilere neden olan Üçgen Çarşısı’nın yıkımına bugün başlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz ayı yıkım ihalesi yapılmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bugün çarşıya giderek, çarşının yıkımı için ilk kepçeyi vurdu. Çarşının elektriği ve suyunu keserek hala faaliyette olan işyerlerinin biran önce boşaltılmasının istenmesinin ardından, esnaflar çarşıyı boşalttı. Yüklenici firma, çarşıda yıkım hazırlıklarını tamamlarken Başkan Zolan, çarşıda gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Denizli’nin kötü bir görüntüden ve imajdan kurtulduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Buraya yatırım yapan vatandaşlar buradan istediği verimi alamadı. Bu bina kalktığında bu arsa daha değerli bir hale gelecek. Bu arsanın değerini aşağıya çeken bu binadır. Bu bina bu arsa üzerinde bir cenaze haline gelmiştir. Bu cenazede bir an önce kalkması gerekir. Denizlimizin menfaati doğrultusunda hareket edeceğiz” diye konuştu.
Yıkımının 90 günde tamamlanması beklenen çarşının, 30 bin metrekare alan üzerinde yaklaşık 50 bin metrekare açık alanın bulunduğunu belirten Başkan Zolan, arsa üzerinde belediyenin herhangi bir tasarrufunun olmadığını ifade etti. Başkan Zolan, “Arsa da kamulaştırma söz konusu bile değil. mal sahiplerinin arsada payları olmaya devam edecek. Yıkımından sonraki süreçte mal sahipleri bir araya gelerek bizden destek istediklerinde biz onların önünü açmada bonkör davranacağız. İnşallah bundan sonra mal sahiplerine daha faydalı bir hale gelecek. gaziantep.madamnet.commersin.madamnet.comizmit.madamnet.com Buraya 1 milyon 388 bin lira ile en yüksek bedeli veren Denizlili bir firma ihaleyi kazanmıştır. Bugün başlayan yıkımlar 90 içinde tamamlanacak” ifadelerini kullandı.
Gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından yüklenici firmanı yöneticileri ile toplu fotoğraf çektirdi. Başkan Zolan, daha sonra kepçeye çıkarak, çarşının yıkımına ilk kepçeyi vurdu.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.