© Haber Acıpayam 2022

Türkiye'nin 126 Yörük ve Türkmen Derneği üyeleri Denizli’de buluştu

Türkiye’nin 126 Yörük ve Türkmen Derneği üyeleri, yöresel kıyafetleri ile gelenek ve göreneklerini tanıttıkları ‘Buldan 4. Yörük ve Türkmen Şöleni’ne katıldı. Etkinlikte birbirinden renkli görüntüler ortaya çıkarken, en çok ilgiyi ise Türklere ait savaş kıyafeti giyip ok, yay ve kılıç kuşanan gençler gördü.

 Türkiye’nin 126 Yörük ve Türkmen Derneği üyeleri, yöresel kıyafetleri ile gelenek ve göreneklerini tanıttıkları ‘Buldan 4. Yörük ve Türkmen Şöleni’ne katıldı. Etkinlikte birbirinden renkli görüntüler ortaya çıkarken, en çok ilgiyi ise Türklere ait savaş kıyafeti giyip ok, yay ve kılıç kuşanan gençler gördü. 
Yurdun dört bir yanından gelen Yörük ve Türkmenler hafta sonu Buldan’da bir araya geldi. Yöresel kıyafetlerini giyen katılımcılar beraberlerinde köpekleri, koyunları, atları ve develeri ile etkinliğe katıldılar. Süleymanlı Yayla Gölü kıyısında yapılan etkinliğe Denizli Valisi Hasan Karahan da katıldı. Şenlikte geleneksel kıl çadırlarını kuran Yörükler, çadırlarda kendilerine özgü türküleri saz eşliğinde çalıp, yayık ayran yaptılar. Rengarenk yöresel kıyafetleri ile etkinliğe katılan Yörük ve Türkmenler herkesin ilgi odağı oldu. Protokol üyeleri şenlik alanına girişte kılıç kalkan oyun ekibi tarafından karşılandı. Etkinlikte en çok ilgiyi ise Türklerin geçmişte kullandıkları savaş kıyafetleri, ok, yay ve kılıç kuşanan Yörük ve Türkmen gençleri oldu. Savaş kıyafetli gençlerle fotoğraf çektirmek isteyenler adeta kuyruğa girdi. Katılımcılara Yörük ayranı ve pilav da ikram edildi. Yerel sanatçılar da katılımcılar için şarkı, türkü seslendirdi. Katılımcılardan çocuklar ise at ve develere binip gezmek için adeta birbirleri ile yarıştı. 

“Bu yıl ‘Milli Mücadele’nin 100. yılına hitaben etkinlik gerçekleştirdik” 
Etkinlik hakkında bilgiler veren Buldan Yörük Türkmen Derneği Başkanı Osman Ören, katılımın geçmiş yıllara nazaran bu yıl daha da fazla olduğunu kaydetti. Bu yıl ‘Milli Mücadele’nin 100. yılına hitaben etkinliğin gerçekleştirildiğini ve hazırlıkların da bu yönde yapıldığını vurgulayan Ören, “Sadece etkinlik değil, milletimizin tüylerini diken diken etsin diye ‘100. Yıl’ sergisini açtık. Türkiye’nin minyatürünü buraya topladık. 126’nın üzerinde derneği buraya topladık. Bu dernekleri buraya toplamak kolay olmadı. Katılımcılar büyük fedakarlık yaparak buraya geldiler” diye konuştu. 
Etkinlikte yöresel kıyafetleri ile maniler söyleyen Yörükler ise katılımcıları hem gülümsetti hem de düşündürdü. 

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER