© Haber Acıpayam 2022

Unicef’in asli görevi

Unicef’in asli görevi


Unicef’in asli görevi

Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne

allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar

oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında

dünyayı çocuklara verelim

kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi

hiç değilse bir günlüğüne doysunlar

bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı

çocuklar dünyayı alacak elimizden

ölümsüz ağaçlar dikecekler…

Nazim Hikmet’in bu güzel şiirinde yazanları gerçekleştirmeye çalışan kurumlardan biridir Unicef.

Birleşmiş Milletlerin en özel kurumlarından biri olan Unicef, kurulduğu tarihten olan 1946’dan beri dünya çocuklarının çocuk olarak kalması için projeler üretmekte, yerel bürolarıyla bölgesel sorunlara bölgesel çözümler aramaktadır.

Çocuklar yalnızca çocuk olmalıdır ki ileride iyi bir toplum, güzel bir ülke ve yaşanabilir bir dünya olsun. Unicef bu alanda en çok çalışan kurumdur. Unicef, derinden, sessizce projeler üretip hayata geçirerek çocukların toplum tarafından rencide edilmesini önler. Ülkemiz de Unicef’in kolu olan Unicef Türkiye de aynı hassasiyet ve özenle çocukların sadece çocuk olarak kalmasını sağlamaya çalışır.

Bu nedenle Unicef projeleri görsel ve işitsel medyada yer almaz. Unicef fon ve bağışları her tür denetime açık olduğu derece güvenilirdir.

Nazım’ın ölümsüz dizelerinde dediği çocuklar bir gün dünyayı elimizden alacaklar. Unicef de onların çocuk olarak kalmasına yardım edecek.

BAĞIŞ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

 

İlginizi Çekebilir

Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu

Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

TÜM HABERLER