© Haber Acıpayam 2022

YATAĞAN'DA YEMEK YARIŞMASI

Yatağan Kasabasında Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yatağan ilkokulu/ortaokulu tarafından organize edilen “Denizli Lezzetleri Yöresel Yemek Yarışması” Yatağan'da ilk defa düzenlendi.

 Denizli’den ve Yatağan'dan 32 yemek  yarıştı. Jüri üyeleri: Başkan Denizli Aşçılar Derneği Başkanı  Raif BAKAN, Collezia otel aşçıbaşı Kadir Karaduman,  Meslek Dersleri Öğretmeni Faitime Kabaağaç, Meslek Dersleri Öğretmeni  Fatma Deligöz, Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu, Otelcilik ve Turizm  Meslek Lisesi Müdürü Levent Kaya‘dan oluştu.

Jüri üyeleri, yemeklerden dereceye girenleri belirlemede çok zorlandıklarını, tüm yemeklerin çok lezzetli olduğunu, ancak her yarışmada olduğu gibi  mutlaka  1. 2. 3.'yü belirlemek gerektiğini belirttiler.

Yemek Yarışmasında dereceye girenlerin isimleri:

1.  Hilal SALDIR   MAKLUBE

2.  Nurcan  KARAMAN

2. Emine YALÇIN

3. Nevruz AĞIRBAŞ

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER