YAŞAMAK İSTİYORUM PROJESİ, BÖLGEDE İLK VE TEK
ACIPAYAM28 Mart – 12 Haziran 2014 tarihleri arasında Acıpayam Anadolu Sağlık Meslek Lisesince gerçekleştirilen “Yaşamak İstiyorum” projesi sonuçlandı.
Ziyarette konuşan Acıpayam Kaymakamı Uğur KALKAR; "halkımızda ,özellikle de ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrencilerde 112 acil sağlık hizmetlerinin çalışma prensipleri ve bu hizmetlere nasıl ulaşılacağı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan projenin önemine değindi ve “Proje kapsamında verilen eğitimlerin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılmasını ve gelecekte sistemde gereksiz çağrı miktarının azalmasına katkı sağlayacağı inancındayım. tüm vatandaşlarımız bu konuda son derece hassas ve özenli olmalı. Çünkü söz konusu olan insan hayatı. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" İfadelerini kullandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit DUYSAK uygulamanın bölgede ilk olduğunu belirterek; 112 ‘ye yapılan gereksiz çağrıların önlenmesi için atılacak en önemli adımın halkımızı ve özellikle de geleceğin teminatı olan çocuklarımızı bilinçlendirmek olduğunu ve bu kapsamda gerçekleştirilen projenin amacına ulaştığını ifade etti.
Acıpayam Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ahmet BAŞDOĞAN projenin ilçe genelindeki tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında bulunan öğrencilerini kapsadığını dile getirdi. Bunun yanında öğrenci velileri ve yerel halka da afiş ve broşür dağıtmak suretiyle doğrudan ve dolaylı yollardan ulaşılarak bilgilendirildiğini, proje ile ilgili Acıpayam ilçe genelinde “Benim Dünyamda 112” konulu resim, şiir ve slogan yarışması düzenlendiğini belirterek; “Projedeki destekleri için başta Sayın Kaymakamımız Uğur KALKAR’a, Acıpayam Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hulusi ŞEVKAN’a İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Zühtü DAĞTEKİN’e İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Raşit DUYSAK’a ve her fırsatta yardımlarını esirgemeyen Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ahat MAKAL ve Şenay ARSLAN’a teşekkür ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de Üniversite Hastanesine Aile Hekimliğinden MHRS randevu hizmeti başladı
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aile hekimlerinden MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden Pamukkale Üniversitesi Hastanesine randevu alınabilmesinin başladığını duyurdu.
Denizli'de yanan 4 bin 108 hektar orman sahasında 2,5 milyon fidan yeşerecek
Denizli'den bu yıl meydana gelen orman yangınlarına ilişkin detaylı bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında meydana gelen 82 yangında hasar gören 4 bin 108 hektarlık alanda 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini vurguladı.
Beyaz cennet Pamukkale için karanlık tablo
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi var eden termal su kaynaklarının üçte birine düşmesi, beyaz cennetin her yıl milyonlarca turisti ağırlayan travertenlerini kararma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yetkililere çağrıda bulunan turizmciler, termal kaynak tasarrufu ve Karahayıt'a özgü kızıl suyun korunması için tesislere doğalgaz verilmesini talep etti.
Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları
Denizli'de iki grup arasında sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları yaşandı. Motosikletine çarpılarak, iki kişi tarafından yere düşürülen şahsın sırtına bıçak saplandı. Kavgada üç kişi yaralandı.
Grip aşısı zamanı geldi: Kimler ne zaman ve neden yaptırmalı
Grip ve influenza vakalarında artışların başladığı son günlerde grip aşısı uyarısı yapan Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, "Erken aşılama ile mevsimsel dalgaya karşı güçlü bir kalkan oluşturabiliriz" dedi.
Nişan eğlencesinde sandalyeler havada uçuştu: 6 yaralı
Denizli’nin Buldan ilçesinde düzenlenen nişan eğlencesince kız ve oğlan evi arasında çıkan oynama kavgasında altı kişi yaralandı.