© Haber Acıpayam 2022

YÜKSEL’DEN KOBİLERE MÜJDE

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Kredi Garanti Fonu tarafından KOBİ’lere kullandırılan kredi miktarının yapılan yasal düzenlemeyle 2 Milyar TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

 AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Kredi Garanti Fonu tarafından KOBİ’lere kullandırılan kredi miktarının yapılan yasal düzenlemeyle 2 Milyar TL’ye çıkarıldığını açıkladı. 
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, TBMM Genel Kurulu'nda kredi kullanımında teminat bulmada sıkıntı çeken KOBİ’leri yakından ilgilendiren Kredi Garanti desteğinin artırıldığını söyledi. Kabul edilen yasal düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Yüksel, “TBMM genel kurulunda kabul edilen yasal düzenleme, KOBİ’leri yakından ilgilendiren, teminat bulmada sıkıntı çeken işletmelerimizle ilgili Kredi Garanti Fonu’nun halihazırda işletmekte olduğu 1 milyar TL’lik kaynağın 2 milyar TL’ye çıkartılmasını sağlamaktadır. Bu düzenlemeyle 2 milyar TL’ye çıkarılan bu kaynak, çarpan etkisiyle bakıldığında, 10 katına kadar artmakta ve bu kaynağın 20 milyar lirayı bulan bir kredi garantisinin oluşturacağını ve KOBİ’ler noktasında da önümüzdeki dönemde önemli bir kaynağın ortaya konduğunu hep birlikte görmüş olacağız. Kredi Garanti Fonu şu ana kadar KOBİ’lerimize önemli destekler vermiştir. Bilhassa, yeni yatırımlar yapan veya mevcut yatırımlarını artırarak geliştirmeye çalışan fakat bu arada da kredi alırken teminat vermede sıkıntı çeken KOBİ’lerimize önemli destekler sağlamıştır” dedi.
Milletvekili Yüksel KOBİ’lere sağlanan desteğin aratarak devam ettiğine dikkat çekerek, KOBİ’lere güç vermeye devam edeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Şu ana kadar Kredi Garanti Fonu’na müracaat eden KOBİ sayımız 8 bin 400 civarındadır. Bunlardan 7 bin 103 tanesi olumlu cevap almıştır. Kredi Garanti Fonu (KGF) sağladığı hazine destekli kefaletle Denizlicilik için yüzde 70 oranında, KOBİ’ler için yüzde 75 oranında, İmalatçı KOBİ’ler için yüzde 80 oranında kredi kefalet garantisi vermektedir. Bu bağlamda imalat sektöründeki makine sanayi başta gelmek üzere, yurt içi makine imalatlarında imalatçılarımıza önemli kaynaklar aktarılmış, yatırımları ve üretimleri noktasında kendilerine önemli garanti destekleri verilmiştir. KOBİ’lerimizin ayakta dimdik durması ülkemiz ekonomisi açısından güçlü bir süreç olacaktır. Bu sürece güç vermek ve KOBİ’lerimizi desteklemek adına atılması gereken her türlü adımı atmaya karalı bir şekilde devam edeceğiz.”

İlginizi Çekebilir

Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

TÜM HABERLER