© Haber Acıpayam 2022

ZABITA’DAN İŞ YERLERİNE RUHSAT DENETİMİ

İlçede denetleme çalışmalarını titizlikle sürdüren Acıpayam Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, haksız rekabet ve kazancın önüne geçmek için esnafları ruhsat almaları konusunda uyarıyor.

 İlçede denetleme çalışmalarını titizlikle sürdüren Acıpayam Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, haksız rekabet ve kazancın önüne geçmek için esnafları ruhsat almaları konusunda uyarıyor.

Acıpayam Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı iş yeri Ruhsat Denetim Ekibi ilçemiz sınırları içinde faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik denetimlerini devam ettiriyor.

İş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan çalışan iş yerlerinin tespitlerinin yapıldığını ifade eden Zabıta Müdürlüğü “İş yerlerini kayıt altına alınarak haksız rekabeti önlemek istiyoruz. Ruhsat almadan faaliyet gösteren iş yerlerine verilen süre sonunda iş yerleri açma ve çalışma ruhsatını ibraz edemediği takdirde 9207 sayılı iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğinin 6. Maddesine istinaden ruhsat alamayan iş yerleri yasal işlemler sonucunda mühürlenerek faaliyetlerine son verilmektedir” denildi.

Esnafımızın mağdur duruma düşmemeleri için zabıtanın uyarılarını dikkate almalarını isteyen Zabıta Müdürlüğü bu konuda denetimlerin devam edeceği belirtildi.

ESNAFLARIMIZ DUYARLI OLSUNLAR

İlçede nüfusun artması ile doğru orantılı olarak yeni iş yerlerinin açıldığına dikkat çeken Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan “Esnaflarımızın yasal prosedürlere uymalarını istiyoruz. Yasalara uyan vergisini ödeyen esnaflarımızın mağdur edilmesini önlemek için çalışmalarımız ve denetimlerimiz sürüyor” dedi. Denetim ve incelemelerin geniş kapsamlı olarak her alanda devam edeceğini de sözlerine ekleyen Şevkan, esnafların ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

İlginizi Çekebilir

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

TÜM HABERLER