Acıpayam Kapız Deresinde taşkınların önüne geçildi
ACIPAYAMDenizli’nin Acıpayam ilçe merkezinde bulunan ve sel baskınlarının yaşandığı Kapız Deresindeki taşkın kontrol tesisi inşaatında çalışmalar tamamlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Denizli ili ve ilçelerinde son dönemlerde yapılan taşkın kontrol tesisleriyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlıyor. Denizli’nin taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 99 adet taşkın kontrol tesisi ile Denizli şehir merkezi, 102 adet yerleşim yeri ve 110 bin 310 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandı.
Acıpayam Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi hizmete alındı
İklim değişikliği sonucunda yağış rejiminde yaşanan düzensizlikler nedeniyle can ve mal kayıplarının yaşanmaması için Denizli’nin Acıpayam ilçe merkezinde bulunan Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi inşaatında çalışmalar tamamlandı. Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi hizmete alınmasıyla birlikte Acıpayam ilçe merkezinde yaşanabilecek sel ve su baskınlarının önüne geçildi.
Taşkın kontrol tesisi ile Kapız Deresi üzerine 635 metre uzunluğunda kargir duvarlı kanal, 828 metre uzunluğunda ızgaralı betonarme kanal, 338 metre uzunluğunda kapalı geçişli kanal, 945 metre uzunluğunda U kesitli kanal olmak üzere toplamda 3 bin 236 metre ıslah çalışması ile bin 270 metre korkuluk imalatı yapıldı. 55 milyon TL yatırım bedeli olan Kapız Deresi taşkın kontrol tesisi ile Acıpayam ilçe merkezinin taşkın kontrolünün sağlandığı bildirildi.
İlginizi Çekebilir
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.
Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı
Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.