© Haber Acıpayam 2022

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz, “Sağlıkta şiddetin olduğu her yerde duruşumuz belli”

Nevşehir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hakan Gürbüz, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddeti kınadıklarını ve acilen etkin bir yasa beklediklerini ifade etti.


Nevşehir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hakan Gürbüz, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddete karşı yaptığı açıklamada, Nevşehir Aile Hekimleri Derneği olarak sağlıkta şiddetin olduğu her yerde karşı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz dedi. Dr. Gürbüz, “Her gün artarak devam eden şiddet olaylarının bir yenisi dün akşam Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinin Basılması ile devam etmiştir. Görevi başın da mevzuatları uygulayarak kamu görevini yapmaya çalışan sağlık personeline hem psikolojik hem fiziki saldırıların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Can güvenliğimiz olmadan görevimizi yapmakta zorlanıyoruz. Vicdanımız ve sorumluluklarımız arasında görevimizi yapmaya çalışırken uğrağımız bu şiddet bizi çok yıpratmaktadır. İsteğimiz görevimizi huzurla, layıkıyla yapabilmektir. Biz sağlık çalışanları saati, bayramı, hafta sonu olmadan, ailesinden fedakarlık yaparak büyük özveriyle çalışan dev bir aileyiz. İstatistikler sağlık çalışanlarının diğer meslek gruplarına göre 16 kat fazla şiddete uğradığını gösteriyor. Sağlık sektöründe çalışanların %70’i görev süreleri boyunca sözel ya da fiziksel şiddete uğramaktadır. Bu sayılara bir yenisi eklenmeden sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarla sağlık personelini karşı karşıya getiren uygulamalara son verilmesini bekliyoruz. Bizim yan yana telaffuz ederken bile zorladığımız bu iki sözcük ne yazık ki ülkemiz de hemen her gün birlikte anılıyor, çünkü maalesef her saat başı bir sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor. Değerli Türk Halkı, sizden biri olan Aile Hekimlerinize, Sağlık Çalışanlarınıza sahip çıkın! Sağlık veren ellere zarar vermeyin. Bu aymazlığa Müsaade etmeyin sağlıkta şiddeti birlikte durduralım. Canı verende alanda Allah’tır. Doktor sağlık çalışanları vesiledir. Türk Milleti olarak ölüme saygı acımızı yaşamayı unutup nasıl etrafa şiddet uygular bir hale geldik kültürümüzden koptuk? Bu sayılara bir yenisi eklenmeden acilen etkin bir şiddet yasası çıkarılarak haklarımızın korunmasını görevimizi tedirgin olmadan huzurla yapabilmek için halkımızla birlikte şiddetin her yerde son bulmasını temenni ediyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.

Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.

Bölgenin ilk kapalı yöntemle tüp açma operasyonu Tatvanda gerçekleştirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mediha Kübra Ceylan tarafından bölgede ilk olan kapalı yöntemle tüp açma operasyonu gerçekleştirildi.

Hava değişimleri nedeniyle grip vakaları arttı, servisler doldu

Trabzon’da havaların son günlerde bir sıcak bir serin seyretmesi ile birlikte gribal enfeksiyonların artış gösterdiği ve geçtiğimiz yıl Eylül ayından beri aktif olan grip salgının sürdüğü belirtildi.

Kalp hastalığı olan bebek, ambulans helikopterle Ankaraya sevk edildi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğuştan kalp hastası olan 4 günlük bir bebek, uzman bir ekip tarafından ameliyat edilmek üzere ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi.

Egeli bilim adamlarının projesine TÜBİTAKtan destek

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sistemik Enfeksiyon Şüphesi Olan Bir Yaş Altı Çocuklarda Tükürük Prokalsitonin (PCT) Düzeylerinin Kullanımı ve Serum PCT Düzeyleri İle Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

TÜM HABERLER