© Haber Acıpayam 2022

Aile Okulu projesinde eğitimler devam ediyor

 Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 uyum eğitimi programı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Aile Okulu’ projesinde eğitimler devam ediyor.

Pamukkale Hasan-Veli Üğür Anaokulunda Aile Okulu projesinde yapılan eğitimlere Şube Müdürü Yavuz Çağlar, Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abidin Mutlubaş, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, aile eğitimi öncesi velilere yaptığı konuşmasında “Yeni eğitim-öğretim yılı uyum haftamıza devam ediyoruz. Anaokulu ve ilkokul birinci sınıfı öğrencileri olmak üzere yaklaşık 26 bin öğrencimiz ilk defa okulları ve öğretmenleri ile buluştu. Bugün okulumuzda oryantasyon eğitimlerimizin yanı sıra değerli velilerimizle de birlikteyiz. 2022 Temmuz ayından itibaren Cumhurbaşkanımızın değerli eşlerinin himayelerinde Ailenin ve devamında toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamak; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi gibi hedeflerle Bakanlığımız tarafından Aile Okulu Projesi başlatıldı. Okulda öğrenilen ve edinilen bilgi, beceri ve davranışların hem aile içinde hem de sosyal yaşam içerisinde sürdürülebilir olması, okul ortamında ve evde yapılanların tutarlı olmasına ve eşgüdüm sağlanmasına bağlıdır. Bu nedenle çocuklarının eğitiminde önemli yapı taşlarından biri olan ailelerin eğitimi son derece önem kazandı. Geliştirilen Aile Okulu Eğitici Eğitimi Kurs Programı ile çocukların ve gençlerin ruhen ve bedenen daha sağlıklı olabilmeleri için sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran zorbalığı ile baş etme yolları, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, madde bağımlılığı, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve ahlaki gelişim konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmaktadır” dedi.

Temmuz 2022 itibariyle başlayan projede 28 kurs açıldığını kaydeden Ekici, “Bu kurslara 1.055 kursiyer katılım göstermiştir. Denizli’de Aile Okulu projesi ile açılacak kurslar için hedefimiz, aralık ayına kadar 11 bin kursiyere ulaşmaktır. Aile Okulu projesinde velilere açılan kurslar eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde hafta içi ya da hafta sonu yüz yüze 44 saat olarak düzenleniyor” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER