© Haber Acıpayam 2022

Anne sütü, bebek ve anneyi kanserden koruyor

Denizli Tekden Hastanesi Doktorları 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, anne sütünün faydaları ve önemi anlattı.

Denizli Özel Tekden Hastanesi, 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası nedeniyle hastanede kurulan stantta özellikle yeni anne ve anne adayları olmak üzere vatandaşlara emzirme, anne sütünün bebek ve anne için faydası ve koruduğu hastalıkları anlattı. Yetişkin vatandaşlara emzirme önemiyle ilgili broşürler dağıtılırken çocuklara da çeşitli hediyeler verildi. Hastane doktorlarında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Nuray Aldemir Nalbant annelere, bebeklere anne sütü vermelerini tavsiye ettiklerini dile getirdi.

Doktor Nalbant, anne sütünün arttırmak için bol bol sıvı gıda, su, stresten uzak durmak ve zengin protein içeren gıdaların tüketilmesi gerektiğini söyledi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Şener Bekci ise her canlının kendilerine ait sütün en iyi beslenme aracı olduğunu, insanlar için de anne sütünün en iyi süt olduğunu belirtti. Uz. Dr. Bekci, “Anne sütü sadece bebeğin büyümesini gelişmesini sağlamaz. Aynı zamanda hastalıklara karşı korunmasında, psikososyal gelişmesinde en iyi beslenme maddesidir. İlk 6 ay annelerimize sadece anne sütü vermelerini öneriyoruz” dedi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. İlter Paydur “Anne sütünün en çok bilinmesi gereken faydası yumurtalıklı kanserlere, meme kanserlerinde anneyi korumaktır. Fakat bütün bu sayısız faydasına rağmen ülkemizde bebekler ilk 6 ay anne sütü alamamaktadır. Bu oran 2013 yılında yüzde 30 iken 2018 senesinde bu oran yüzde 40’a çıkmıştır” ifadelerini kullanarak annelere, anne sütünün önemini anlattı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr. Betül Altan da anne sütünün önemiyle birlikte emzirmenin bebeği bir çok hastalıktan korumasının yanı sıra anne ve bebek arasındaki bağın da güçlenmesine vesile olduğunu anlattı.

İlginizi Çekebilir

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

TÜM HABERLER