© Haber Acıpayam 2022

Ara tatilde bilgisayar ve ekran göz yorgunluğu sendromuna dikkat

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle çocukların bilgisayar başında daha çok zaman harcadığını belirten Denizli Özel Egekent Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Çıplak, Z kuşağının bilgisayar, akıllı telefon ve diğer dijital cihazları kullanırken kuru, tahriş olmuş, göz ağrısı, bulanık görme, gözlerde kızarıklık, baş ağrısı gibi şikayetler yaşadığını açıkladı.

Ara tatilde yaşanabilecek bilgisayar ve ekran göz yorgunluğu sendromuna dikkat çeken Op. Dr. İbrahim Çıplak, “Ekran ve bilgisayar göz yorgunluğu sendromu, gözlerimizin ve beynimizin bilgisayar ekranındaki karakterlere, kağıt üzerindeki karakterlere kıyasla farklı tepki vermesinden kaynaklanır, gözlerimiz, sınırları iyi bir şekilde belirlenmiş kağıt üzerindeki materyale odaklanma konusunda çok az sorun yaşar, ancak bilgisayar ekranındaki karakterler aynı kontrast ve netlik derecesine sahip değildir.” dedi.

Çocuklar arasında artan ekran başında geçirilen zamanın uzağı görememenin (miyopluk) gelişmesi ve ilerlemesi açısından önemli bir risk olduğunu kaydeden Uzman Dr. İbrahim Çıplak “Çocuklarda günde 2 saatten fazla bilgisayar ya da dijital ekran kullanmak, çıplak göz ile 3 saat güneşe bakmakla aynı etkiyi oluşturabilir. Ekranın üst kenarı, göz hizasında ya da biraz altında olması gerektiği, göz sağlığının korunabilmesi için, ekran-göz uzaklığı 45-60 santim olması ve yarıyıl tatilinde çocukların olabildiğince ekrandan uzak kalarak dinlenmelerini” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER