Ata’nın Denizli ziyareti anılıyor
ACIPAYAMTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 91. yıldönümü dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Haytoğlu’nun, “Atatürk’ün Denizli’ye Ziyaretleri” adlı konferansı gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılan programa Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. Prof. Dr. Ercan Haytoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinin, kent tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ve hak ettiği şekilde anılmaya çalışıldığını söyledi.
Haytoğlu: “Atatürk; Büyük zaferin mimarı”
Prof. Dr. Haytoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’nin komutanı olduğu ve Büyük Zafer’in kazanılmasının mimarı olduğunu belirtti. Haytoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’ni bir çağdan alıp, bir çağa götürmeye yönelik inkılâplarını gerçekleştiren büyük bir önder ve liderdir. Dönemi içerisinde halkının yaşadığı yerleri ziyaret etmek, yerinde görmek istemiştir” dedi. Prof. Dr. Haytoğlu konferansta Atatürk’ün Denizli ziyaretindeki bilgileri detayları ile paylaştı. Programın sonunda Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Prof. Dr. Haytoğlu’nagünün anısına hediye takdim etti.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.