Ata’nın Denizli ziyareti anılıyor
ACIPAYAMTürkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 91. yıldönümü dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Haytoğlu’nun, “Atatürk’ün Denizli’ye Ziyaretleri” adlı konferansı gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda yapılan programa Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. Prof. Dr. Ercan Haytoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinin, kent tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ve hak ettiği şekilde anılmaya çalışıldığını söyledi.
Haytoğlu: “Atatürk; Büyük zaferin mimarı”
Prof. Dr. Haytoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’nin komutanı olduğu ve Büyük Zafer’in kazanılmasının mimarı olduğunu belirtti. Haytoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’ni bir çağdan alıp, bir çağa götürmeye yönelik inkılâplarını gerçekleştiren büyük bir önder ve liderdir. Dönemi içerisinde halkının yaşadığı yerleri ziyaret etmek, yerinde görmek istemiştir” dedi. Prof. Dr. Haytoğlu konferansta Atatürk’ün Denizli ziyaretindeki bilgileri detayları ile paylaştı. Programın sonunda Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Prof. Dr. Haytoğlu’nagünün anısına hediye takdim etti.
İlginizi Çekebilir
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.