Ateşe verilen sazlıklarda binlerce canlı telef oldu
ACIPAYAMDenizli’nin Çameli ilçesinde yaban hayata ev sahipliği yapan Karaman Gölündeki sazlık alan kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakıldı. Yangında sazlık alanın içinde yaşayan binlerce canlı telef oldu.
Denizli’nin Çameli İlçesinde, ilçe merkezine çok yakın mesafede bulunan Karaman Gölü çevresindeki sazlık alan, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakıldı. Doğal hayata da ev sahipliği yapan sazlık alan yangında büyük zarar gördü. Sazların içinde bulunan kuş yuvaları olmak üzere birçok canlı alevlerin arasında kalarak yandı. Bölgede çıkan ve yaklaşık iki saat boyunca devam eden yangını vatandaşlarda cep telefonuyla kaydetti.
Karaman Gölü yakınlarında tarlası da bulunan Hüseyin Akkan, "Karaman Gölünü ne yapsak koruyamıyoruz. Bu bölgede zaman zaman böyle büyüklü küçüklü yangınlar oluyor. Kim veya kimler bu sazlıkları ateşe verir, binlerce canlının ölümüne sebep olur anlamakta zorluk çekiyoruz. Yanan sazlık alan doğadaki birçok canlının eviydi. Sazların içinde bölgede yaşayan kuş türlerinin yuvaları da vardı. Hepsi yandı gitti. Bu yangını çıkaranları doğaya saygılı olmaya davet ediyorum. Binlerce canlı yandı telef oldu gitti" dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de feci kaza: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Denizli'nin Tavas ilçesinde kamyonetin karşı şeride geçerek minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada baba ve oğlu yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti
Denizli'nin Çameli ilçesinde balık çiftliğinde çalışan arkadaşına sel nedeniyle kapanan kanalları açması için yardıma giden 3 çocuk babası adam, akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.
Denizli için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.