© Haber Acıpayam 2022

Bakan Yardımcısı Alpaslan’dan Büyükşehir’e övgü

42. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu için Denizli’ye gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nda incelemede bulundu. Bakan Yardımcısı Alpaslan’a Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök ve Ahmet Yıldız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile PAÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan eşlik etti. İlk olarak Denizli’de bilim, kültür ve sanatın merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ni inceleyen Bakan Yardımcısı Alpaslan, buradaki planetaryumda (gezegen evi) bir süre uzayın derinliklerini izledi. Merkezdeki 500, 1000 ve 2000 kişilik devasa salonları gezen heyet daha sonra fuaye alanında Denizli Büyükşehir Belediyesinin verdiği ücretsiz kurslarda eğitim gören 1347 kursiyerin el emeği göz nuru 4 bin 739 eserinin yer aldığı “Geçmişin Altın İzleri Geleneksel Türk El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu" adlı sergiyi inceledi.

 

Muhteşem manzaraya hayran kaldılar

 

Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra Denizlililerin sosyal hayatına renk getirip doğa ile vakit geçirmeleri için Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği ve yayla turizminin merkezlerinden biri olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı gezdi. Teleferik ile 1500 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylası’na çıkan konuklar muhteşem manzaranın tadını çıkardı. Burada yayla ve bungalov evler hakkında bilgi veren Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Denizli Kayak Merkezi gibi diğer turizm yatırımlarını da anlattı. Büyükşehir Belediyesinin Denizli’de hayata geçirdiği kültür ve turizm yatırımlarından övgüyle bahseden Bakan Yardımcısı Alpaslan ise Başkan Osman Zolan’ahizmetleri için teşekkür etti.

 

İlginizi Çekebilir

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

TÜM HABERLER