© Haber Acıpayam 2022

BAKLAN'DA ALT YAPI SORUNU TARİHE KARIŞTI

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Baklan ilçesinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri ile atıksu arıtma tesisini de kapsayan alt yapı çalışmasını tamamladı. 114 kilometrelik altyapı hattının tamamlandığı ilçede, 2 adet içme suyu sondaj kuyusu, 1200 metrelik elektrik iletim hattı ile 1 adet de içme suyu deposu yapıldı.

Denizli'nin "Büyükşehir" statüsü kazanmasının ardından kent genelinde hizmet vermeye başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Baklan ilçesinde hayata geçirdiği alt yapı projesini kısa süre önce tamamladı. Bu kapsamda ilçeye 46 kilometre kanalizasyon hattı, 55 kilometre içme suyu hattı ve 13 kilometre yağmur suyu hattı döşendi. Baklan'ın alt yapısını yeniden inşa eden Büyükşehir DESKİ bunların yanında 7.865 kişilik toplam kapasitesi olan evsel nitelikli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini de tamamlayarak hizmete aldı. Günlük ortalama 1.400 metreküpten fazla suyu arıtacak tesis ile ilçenin önemli bir ihtiyacı daha giderildi. Büyükşehir DESKİ ayrıca ilçeye 1 adet 500 metreküplük içme suyu deposu, 2 adet içme suyu sondaj kuyusu ile 1200 metrelik elektrik iletim hattının da yapımını tamamladı.

 

Başkan Osman Zolan: "Söz verdik, yaptık"

 

Büyükşehir ile birlikte "Denizli merkezde ne varsa ilçelerimizde de o olacak" anlayışı ile yola çıktıklarını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ'nin sadece şehir merkezinde değil, 19 ilçe ve 622 mahallesinde hizmet verdiğini söyledi. Başkan Osman Zolan, "Şehrimizin dört bir yanında vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Baklan’ın geleceğine damga vuran yatırımlarımızı birer birer hizmete aldık. Bu proje torunlarımızın torunlarına hizmet edecek bir yatırım. Bugün geldiğimiz noktada ilçelerimiz birçok yatırıma ve hizmete kavuştu. Çok şükür verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Baklanımıza, Denizlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti

Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.

Denizli-Serinhisar karayolunda 2 araç takla attı; 5 yaralı

Denizli-Serinhisar karayolunda meydana gelen kazada bir aracın refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu iki araç takla attı. Kazada biri çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti

Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER