© Haber Acıpayam 2022

Başına kolon düşen depremzedenin göz tedavisi Denizli’de yapıldı

Türkiye’nin 11 ilini etkileyen depreme Adıyaman’da depreme yakalanan ve başına kolon düşmesi sonucu gözünden yaralanan Elif Aslan, Denizli’de yapılan ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.

Depremzedeye uygulanan tedavi hakkında bilgi veren Dr. Emine Şeker Ün, “Orbita, kafatasımızda gözümüzü ve eklerini çevreleyen 7 adet orta yüz kemiğinin birleşerek oluşturduğu kemik çukura verilen isimdir. Göz bölgesine alınan güçlü künt travmalar sonucu orbitanın en zayıf bölgelerinde kemik kırıkları oluşabilir. Bu kırıklar genellikle alt duvarda görülür. Gözümüzü aşağı baktıran alt göz kasın ve göz etrafındaki yağ dokusu bu kırık bölgesine sıkışabilir ve gözümüzde hareket kısıtlılığına sebep olabilir. Hastamızda da sağ göz alt orbita duvarında küçük bir kemik kırığı oluşmuş ve alt göz kası kırık kemik kenarları arasına sıkışmış durumdaydı. Özellikle yukarı bakarken sağ gözde belirgin hareket kısıtlılığı ve buna bağlı çift görme şikayeti mevcuttu. Hastamız daha önce çeşitli merkezlere başvurmuş ve opere edilememişti. Çünkü orbita cerrahisi yapan göz hekim sayısı Türkiye’de oldukça az sayıdadır. Bu alanın cerrahisi ile ilgili göz hekimi bulunmadığından plastik cerrahi tarafından orbital taban kırığı cerrahisi yapılabilmektedir. Ancak özellikle gözün hareketini sağlayan kas sıkışmalarında bölgenin anatomisine ve fizyolojisine daha hakim olacağından dolayı orbita cerrahisinin göz hekimleri tarafından operasyonun yapılması daha uygundur. Göz cerrahisinde kırık bölge ortaya çıkarılarak sıkışmış dokular nazikçe ortaya çıkarılmalı ve defektli kemik bölgesinde bir implant konularak kemik yüzey onarılmalıdır. Bizim hastamızda da orbita taban kırığı olan bölgeye alt göz kapağı iç bölgesinden kesi yapılarak ulaşılmış böylece cilt üzerinde belirgin iz oluşumunun önüne geçilmiştir. Sonrasında kırık içerisine fıtıklaşmış alt göz kası titizlikle kurtarılarak kırıklı bölge, bir medpor implant yardımı ile onarılmıştır” dedi.

Cerrahi sonrası ilk günden itibaren hastanın göz hareketlerinin normale dönüştüğünü söyleyen Dr. Emine Şeker Ün, depremzedenin sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirtti.

Sağlığına kavuşan Elif Aslan ise depremden sonra buraya geldikleri ilk günden itibaren her konuda yardımcı olan herkese ve Dr. Emine Şeker Ün’e teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti

Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.

Denizli'de peynir üreten firmanın 5 ürününde yağ oranı düşük çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Denizli'de peynir üretimi yapan bir firmanın 5 ürününden alınan 14 numunenin tamamında yağ oranı düşük çıktı

Denizli’de Üniversite Hastanesine Aile Hekimliğinden MHRS randevu hizmeti başladı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aile hekimlerinden MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden Pamukkale Üniversitesi Hastanesine randevu alınabilmesinin başladığını duyurdu.

Denizli'de yanan 4 bin 108 hektar orman sahasında 2,5 milyon fidan yeşerecek

Denizli'den bu yıl meydana gelen orman yangınlarına ilişkin detaylı bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında meydana gelen 82 yangında hasar gören 4 bin 108 hektarlık alanda 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini vurguladı.

Beyaz cennet Pamukkale için karanlık tablo

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi var eden termal su kaynaklarının üçte birine düşmesi, beyaz cennetin her yıl milyonlarca turisti ağırlayan travertenlerini kararma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yetkililere çağrıda bulunan turizmciler, termal kaynak tasarrufu ve Karahayıt'a özgü kızıl suyun korunması için tesislere doğalgaz verilmesini talep etti.

Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları

Denizli'de iki grup arasında sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları yaşandı. Motosikletine çarpılarak, iki kişi tarafından yere düşürülen şahsın sırtına bıçak saplandı. Kavgada üç kişi yaralandı.

TÜM HABERLER