© Haber Acıpayam 2022

Başkan Memişoğlu, “Biz ev tekstili şehriyiz”

 DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, bu yıl birincisi düzenlenen DESIGN 1. Ev ve Banyo Tekstili Yarışması’nın toplantısında Denizli’nin tasarım kenti olması üzerinde devam ettiklerini belirterek, “Birçok dış giyimci ham bezini Denizli’den alıyor” dedi.

Denizli İhracatçılar Birliği’nin, geleceğin tasarımcılarını ev ve banyo tekstili sektörü ile buluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği yarışmada finale kalan 20 finalistin tasarımları sergilenmeye başladı. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte tasarlanan tasarımların bugün jüri üyelerinin seçimiyle finali yapılacak. Seçimden önce DESIGN 1. Ev ve Banyo Tekstili Yarışması’nın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda DENİB Yönetim Kurulu, DENİB Tasarım Yarışması Komite Üyeleri ve yarışma jüri üyeler yer aldı. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu yaptığı konuşmada Denizli’nin tasarım kenti olması üzerinde devam ettiklerini belirterek, yarışma sayesinde ürünlerin kolayca pazarlanacağını ifade etti.

“Bir çok dış giyimci ham bezini Denizli’den alıyor”
Yarışma hakkında bilgi veren Başkan Memişoğlu, yarışmanın çok önemli olduğunu belirterek, “Ev ve banyo tekstili tasarım yarışması, öğrenciyi, tasarımcıyı ve sanayiciyi bir araya getiriyor. Dün aldığımız sayılara göre güzel bir ziyaretçi grafiği oluşmuş. İnşallah akşama kadar açık bir şekilde devam ederek finalini yapacağız. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Öğrencilerin ve tasarımcıların tasarımlarını hayata geçiriyoruz. Bu göründüğünden zor bir iş. İnşallah firmalar bu ürünlerini müşterilerine sunacaklar. Markalaşma ve katma değer ihracattan bahsediyoruz. Marka ve moda tasarım aynı şey. Bu yaptığımız yarışmayla da Denizli’yi tasarım kenti yapması üzerinde devam edeceğiz. Burada ev ve banyo tekstili yarışması çok öneli. Bir çok dış giyimci ham bezini Denizli’den alıyor. Biz ev tekstili şehriyiz. Jürilerimizin arasında tasarımcı, bu malı alıp satan, ihracatçılarımız, üreticilerimiz, medya var ve bu şekilde objektif bir seçim olacak” dedi.

İlginizi Çekebilir

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN JET GES TALİMATI

Başkan Çavuşoğlu, Çivril GES’i yerinde inceledi “Her şeyin güzel ve iyi olacağı bir Denizli için beraber başaracağız”Göreve geldikten hemen sonra Çivril GES’in bir an önce faaliyete geçerek, Denizli ve Türkiye’ye katkı sağlaması için çalışan Başkan Çavuşoğlu, 31 Mart’tan bu yana projenin geldiği durumu paylaştı. Geçmişte yaşanan tüm aksaklıkları giderdiklerini ve tesisin 20 Haziran’da faaliyete başlaması için ne gerekiyorsa yapılacağını belirten Başkan Çavuşoğlu, “Her şeyin güzel ve iyi olacağı bir Denizli için beraber başaracağız” dedi.

Girişimsel Radyoloji ile birçok hastalıktan ameliyatsız kurtulmak mümkün

Girişimsel Radyoloji konusunda bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Tanısal ve Girişimsel Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Nevzat Karabulut, “Cerrahi müdahaleye göre ciltte iz bırakmaz ve iyileşme süreci çok daha kısadır. Ayrıca, bu işlemler genellikle hastanede yatış gerektirmez ve hastalar normal günlük aktivitelerine daha hızlı dönerler” dedi.

Denizli’de dolu yağışı üzüm bağlarını vurdu

Denizli’de etkili olan dolu yağışı üzüm bağlarında zarara yol açtı.

Denizli’ye Mayıs ayında zirai don uyarısı

Denizli ve çevre illerde önümüzdeki Pazar gününden itibaren etkili olması beklenen zirai don hadisesine karşı uyarı yapıldı.

Dağıtılmayı bekleyen kargolar yangında kül oldu

Denizli’de MNG Kargo'ya ait dağıtım için bekleyen yüzlerce kargo paketi, bekletildikleri kamyonda çıkan yangında küle döndü.

Denizli’nin defne kokusu ABD ve Avrupa restoranlarına yayılıyor

Denizli mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektöründen 2023 yılında 41,6 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleşti. Bu ihracat değerinin yüzde 17,5’lik kısmını ise defne yaprağı oluşturuyor. İlimizden 2023 yılında 7,3 milyon dolar defne yaprağı ihracatı yapıldı.

TÜM HABERLER