Başkan Osman Zolan'dan 30 Ağustos mesajı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan mesajında, Türk milletinin geçmişten bugüne altın harflerle bağımsızlık ruhunu dünya tarihine nakşettiğini hatırlatarak Ağustos ayını “Zaferlerin ve Kahramanlıkların Ayı” olarak nitelendirdi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, 30 Ağustos 1922’de yaşanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Türk milletini her anlamda yok etmek isteyen yedi düvele karşı verildiğini hatırlattı. Başkan Zolan, yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarih sahnesindeki önemli zaferlerini kazandığı Ağustos ayına vurgu yaparak, "Tarih boyunca Ağustos ayı, milletimizin zaferlerle dolu gurur verici hikayelerine tanıklık etti. Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç ve Sakarya Meydan Savaşı’nda tarihi zaferleri kazandık. Bu sebeple Ağustos'u, zaferlerin ve kahramanlıkların ayı olarak nitelendiriyoruz" dedi.
Türk milletinin geçmişten bugüne altın harflerle bağımsızlık ruhunu dünya tarihine nakşettiğini anlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan Büyük Zafer, milletimizin azim ve kararlılığının bir ifadesidir. Bu zafer, sadece askeri bir galibiyet değil, aynı zamanda bağımsızlık ruhu ve milli iradenin zaferidir. Ecdadımız Türk milletinin hiçbir baskı ve tahakküme boyun eğmeyeceğini, esareti asla kabul etmeyeceğini kanıtlamıştır. Bugün bizlere düşen görev, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye ve güzele taşımaktır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.
İlginizi Çekebilir
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.
Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek
Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu
Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı
Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.
Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi
Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.