© Haber Acıpayam 2022

Başkan Zolan: “Aynı ruhla can Azerbaycan'ın yanındayız"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, savaş ve insanlık suç işleyen Ermenistan'ı şiddetle kınayarak kardeş devlet Azerbaycan’ın yanında olduklarını haykırdı. Başkan Zolan, “Can kardeşimiz Azerbaycan kendi hakkını ve toprağını kurtarmak için olağanüstü bir şekilde gayret ve mücadele ediyor. Allah’ım bu mücadeleyi zaferle sonuçlandırsın” dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan Toplantısı'nın birinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda savaş ve insanlık suçu işleyen Ermenistan saldırılarını şiddetle kınayan Başkan Zolan, 30 yıldır süren işgalin bir an evvel sona ermesini diledi. Hocalı’da yaşanan soykırımı anlatarak 1992’den bu güne o acıyı yüreklerde hissettiklerini kaydeden Başkan Zolan, “30 yılı aşkın süredir, tek millet iki devlet can Azerbaycan toprakları işgal altında ve tarihe kara bir leke olarak geçen Hocalı Soykırımı var. Çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden sadece öldürmek değil, vahşice işlenen bir soykırım söz konusu. İnşallah bu işgal Azerbaycanımızın mücadelesiyle ve bizlerin de manevi desteğimizle son bulacaktır" diye konuştu.

 

"Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar"

 

Başkan Zolan, "Yıllar önce şehrimizde bir parkımıza Azerbaycan-Karabağ adını verdik, içerisine de Hocalı Soykırımı ile ilgili bir anıt yaptık. Kardeşliğimizin pekişmesi anlamında, yine aynı ruhla can Azerbaycan'ın yanındayız, beraberiz, duacıyız" dedi. Birleşmiş Milletler ve batılı devletlerin Karabağ işgaline göz yumduğunu belirten Başkan Zolan, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar” dizeleriyle yaşanan işgale seyirci kalan devletleri eleştirdi. Başkan Zolan, “Birleşmiş Milletlerde 30 yıldır alınmış birçok karar var ve işgal devam ediyor ama hiç kimsenin sesi çıkmadı maalesef. Sözde güçlü devletler, sözde insan hakkını savunan devletler sessiz kaldı. Bu sessizliğin sonunda can kardeşimiz Azerbaycan kendi hakkını ve toprağını kurtarmak için olağanüstü bir şekilde mücadele ediyor. Allah’ım bu mücadeleyi zaferle sonuçlandırsın inşallah” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Denizli Emniyet Müdürlüğü yılbaşı gecesi 4 bin şahsı 3 bin aracı kontrol etti

Denizli Emniyet Müdürlüğü yılbaşı gecesi yapılan denetimlere ilişkin bilgilendirme yaptı. 162 farklı denetim noktasında uygulama yapıldığı belirtilen açıklamada, "3 bin 78 araç, 4 bin 389 şahıs kontrol edildi. kontrollerde 448 araca işlem yapıldı, 224 şahsa işlem uygulandı. 5 aranan şahıs yakalandı" ifadeleri yer aldı.

Denizli’de yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Denizli’de traktörün arkasına takılı bulunan yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç bir anda şafta takılmasının ardından olay yerinde hayatını kaybetti.

Denizli'de 5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Denizli'de 5 aracın karıştığı kaza sonucunda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan sürücü, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Denizli’nin yüksek kesimleri beyaza büründü

Denizli’de hava sıcaklıklarının ani şekilde düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Yılın ilk karı, özellikle rakımı yüksek ilçelerde gece saatlerinde yağarak bölgeyi beyaz örtüyle kapladı.

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde henüz bilinmeyen nedenle kontrollünü kaybeden genç sürücü kaza sonucunda hayatını kaybetti. Kazada yolcu konumunda olan vatandaş ise hastanede tedavisi sürüyor.

Boşandığı eşinin sokak ortasında boğazı kesen eski kocaya müebbet talebi

Denizli'de boşandığı eski eşinin sokak ortasında boğazını keserek öldürülen, erkek arkadaşının ise şah damarını kesen eski koca hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Cinayetin güvenlik kamerası kayıtlarının izlendiği ilk duruşmada, zanlı kendini "Kendimi kaybettim" sözleriyle savundu.

TÜM HABERLER