Başkan Zolan: "Üretim sizden, destek bizden"
ACIPAYAM
Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra turizm, eğitim, spor, sağlık ve tarım alanlarında yaptığı yatırımlarla kentin sosyo-ekonomik yapısına katkı sağlamayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, daha sürdürülebilir ve sağlıklı üretim için çiftçilerin haşerelere yönelik mücadelesine destek veriyor. Bu kapsamda daha önce üreticinin korkulu rüyası olan kanadı noktalı sirke sineği (Drosophila suzukii) ile mücadelede üreticilere onbinlerce litre elma sirkesi dağıtan, bunun yanında elma kurduna karşı feromon yayıcı tel desteğinde bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez bağcılık için hayati önem taşıyan salkım güvesi zararlısına karşı da çiftçinin yanında yer aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çiftçilere yönelik, üzümde ürün kaybının önlenmesi, kaliteli ve pestisit kalıntısı olmayan sağlıklı ve güvenilir ürün için salkım güvesine karşı kimyasal mücadele yerine biyoteknikle mücadeleye destek veriyor.
350 dekar alanda 22.500 adet tel uygulanacak
Denizli'de üzümün üretim üslerinden olan Buldan ilçesinin Doğanköy Mahallesi’nde başlatılan biyoteknik mücadele ile bağlara feromon yayıcı tel uygulanmaya başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen projede 350 dekar alanda zararlı popülasyonla mücadele için bu yıl 22 bin 500 adet feromon yayıcı tel dağıtımı gerçekleştirilecek. Tarımda zararlılara karşı uygulanan feromen yayıcılar, insan sağlığının yanı sıra, çevre ve doğal dengeyi koruyan, uygulama etkinliği uzun süren, kullanıcı sağlığını tehdit etmeyen ve maliyet açısından da avantaj sağlayan bir biyoteknik mücadele olarak biliniyor.
Muhtar Boynukibar: "Başkan Zolan bir dediğimizi iki etmedi"
Buldan ilçesinin Doğanköy Mahalle Muhtarı Ahmet Boynikar, kendilerine böyle bir imkan sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, her zaman bizlerin, üreticilerin yanında, hiçbir zaman bir dediğimizi iki etmedi” dedi. Çalışmaların devam etmesini dileyerek, daha verimli ve ferah günlere ulaşmayı temenni eden Muhtar Boynukibar, "Şu an yapılan çalışmayla bağlarda kurt ilacının azalması için şaşırtma tekniği uygulanıyor. Tamamen doğal, daha fazla kimyasal ilaç kullanılmaması için böyle bir çalışma var. Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürler " diye konuştu.
"Çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz "
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’nin önemli bir tarım kenti olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilerin yanında olmaya devam ettiklerini söyledi. Çiftçilere, "Üretim sizden, destek bizden" diyen Başkan Zolan, "İç tüketim ve ihracatımız için önemli bir yere sahip olan bağlarımızda, salkım güvesine karşı insana ve çevreye hiçbir zararı olmayan bu uygulama ile inşallah çiftçimiz daha verimli ve kaliteli ürünler elde edecek, daha fazla kazanacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.