© Haber Acıpayam 2022

Başkan Zolan'dan 5 Aralık mesajı

"Kadınlar güçlendikçe ülkemizin yarınları daha da güçlenecektir"Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermesinin 85. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Kadınlar güçlendikçe ülkemizin yarınları daha da güçlenecektir" dedi.

Başkan Zolan'dan 5 Aralık mesajı 

"Kadınlar güçlendikçe ülkemizin yarınları daha da güçlenecektir"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı vermesinin 85. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Kadınlar güçlendikçe ülkemizin yarınları daha da güçlenecektir" dedi.

5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. yıldönümü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, toplumların uygarlık yolunda gösterdiği ilerlemede en büyük pay sahibinin karşılıksız sevgi ve fedakarlığın simgesi olan kadınlar olduğunu belirtti. Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye’yi modern bir ulus devlete dönüştürmek için gerçekleştirdiği en önemli yeniliklerinden birisinin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıması olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, Türk kadınının statüsünün yükseltilmesine yönelik atılan siyasi ve hukuki tüm kararların, müreffeh Türkiye’nin inşasına güç kattığını vurguladı.

Fatma Çavuşlar, Şerife Bacılar, Halide Edipler, Çete Emir Ayşeler ve daha nice kahraman Türk kadınının milli mücadele sırasında vatan ve millet aşkı ile mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti:  "Türkiye'nin inşasında büyük rol oynayan kadınlarımız seçme ve seçilme hakkı elde ederek ülkemizin aydınlık geleceği için önemli bir görev üstlenmiştir. Birçok ülkedeki kadınların sahip olduğu demokratik hakları çok daha önceden kazanan fedakar, güçlü, çalışkan kadınlarımız güçlendikçe ülkemizin yarınları daha da güçlenecektir."

Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara yönelik her zaman pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, "Eğitimden iş hayatına, spordan sanata kadınlarımız için sayısız proje gerçekleştirerek hayatın her alanında daha aktif rol oynamaları için gayret gösterdik, gösteremeye de devam edeceğiz. Bu vesilelerle hayatımıza anlam katan sevginin, emeğin ve fedakarlığın simgesi, kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 85. yıl dönümünü tebrik ediyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

Aydem Perakende ve Gediz Perakende yenilenen şubeleriyle müşteri deneyimini güçlendiriyor

Müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu kapsamında 2023 yılından bu yana kapsamlı bir renovasyon programını hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, yenilediği Denizli Bayramyeri Müşteri İlişkileri Merkezi'ni hizmete açtı.

Protein takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve hastalıklardan koruyabilirsiniz

Çocuklarda günlük protein ihtiyacının karşılanması için hayvansal gıdaların yanında bitkisel ürünlerlerle çeşitlendirme yapılmasını öneren Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, "Uzman kontrolünde protein miktarı takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve sık hastalanmalardan koruyabilirsiniz" dedi.

Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti

Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.

Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı

Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.

Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari aracın karşı şeride geçmesi sonucu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER