BAŞKAN ZOLAN'DAN GELECEĞE YATIRIM
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, dünya genelinde hızla artan yenilenebilir enerji alanında gençlerin mesleki ve teknik eğitimlerine destek verecek. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Denizli Valiliği ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında, öğrencilerin mesleki ve teknik eğitimi konusunda işbirliği yapılması konusu görüşüldü. Gençlerin yenilenebilir enerji alanındaki eğitim düzeylerinin arttırılmasının hedeflendiği proje hakkında konuşan Başkan Osman Zolan, "Öğrencilerimizi, gençlerimizi daha donanımlı hale getirmek adına Büyükşehir olarak eğitime destek vermeye devam ediyoruz. Gençlerimiz için çok önemli olan mesleki ve teknik eğitim konusunda güzel bir projeye daha imza atıyoruz" diye konuştu.
Ar-Ge merkezi kurulacak
Türkiye'de 120 dolayında belediyenin üyesi olduğu Enerji Kentleri Birliği Başkanlığı görevini de sürdüren Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Gençlerimizin yenilenebilir enerji alanında eğitilmesi için Büyükşehir olarak destek olmak istedik. Yenilenebilir enerji alanında onların ufuklarını açmak istiyoruz. Enerji Kentleri Birliği Başkanlığı görevini yürütmem de bu projeye ayrı bir anlam katıyor. Çocuklarımıza hem ekipman hem de eğitim desteğimiz olacak. Kuracağımız Ar-Ge merkezimizde öğrencilerimizin yenilenebilir enerji alanında daha donanımlı ve bilgili hale gelmesi için çalışmalar yapılacak. Ayrıca öğrencilerimiz Büyükşehir Belediyemizin çöpten, çamurdan ve güneşten elektrik ürettiği yenilenebilir enerji üretim tesislerinde düzenlenecek çalışmalara katılacak. Anlamlı projemizle gençlerimizi geleceğe hazırlayacağız." Proje kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Valiliği arasında protokol imzalanacak.
İlginizi Çekebilir
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.
Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu
Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
Denizli’de yanıltıcı sosyal medya paylaşımına soruşturma
Köpeğe uygulanan şiddet içeren bir videoyu Denizli’de yaşanmış gibi sosyal medya hesabından paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldı.
Mesaiye giden memurlar üzüm bağına uçtu; 25 yaralı
Denizli’den Buldan’da görev yapan memurları mesaiye yetiştirmek için yola çıkan servis, kontrolden çıkarak üzüm bağına uçtu. Kazada yaralanan 25 kişiden birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.