© Haber Acıpayam 2022

Başkan Zolan'dan Miryokefalon Zaferi mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anadolu'nun kesin olarak Türk yurdu olmasını sağlayan Miryokefalon Zaferi'nin 845. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 1071 Malazgirt ve 1148 Kazıkbeli zaferlerinin ardından 17 Eylül 1176'da Denizli'nin Çivril ilçesinde yaşanan ve Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan'ın zaferi ile sonuçlanan Miryokefalon Savaşı ile Anadolu topraklarına Türk mührünün vurulduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Tarihe altın harflerle geçen bu zafer ile yaşadığımız toprakları bize vatan yapan ecdadımızı minnet ve şükranla anıyorum. Atalarımızın kanıyla sulanmış uğruna nice can verilmiş bu topraklara bizler de canımıza pahasına sahip çıkıp aynı şekilde gelecek nesillere bırakacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

Bağımsız bir ülke olmanın bedelini ecdadın şanlı tarihiyle ödediğini vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Denizlimizde 845 yıl önce yaşanan Miryakefalon Zaferi, tarihin akışını değiştiren birçok mücadeleden birisidir ve bu tarihi zaferle Anadolu topraklarının Türk yurdu olduğu perçinlenmiştir. Bize düşen görev ise bu toprakların bedelini hiçbir zaman unutmayarak, bu değerleri gelecek nesillere aktarmaktır. Çünkü bu topraklar atalarımızın kanıyla vatan yapılmıştır. Bu eşsiz, şanla ve şerefle dolu tarihimizi çocuklarımıza, gençlerimize anlatmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle bu toprakları bize yurt yapan, vatanın bağımsızlığı için kanını döken, canını veren tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

 

İlginizi Çekebilir

Karayolu Trafik Haftasını çocuklarla kutladılar

Çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğreniyorDenizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Karayolu Trafik Haftasını çocuklarla birlikte kutladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda trafik kurallarını eğlenerek öğrenen çocuklarbüyük övgü topladı.

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Denizli’de 2013 yılında oyun oynama bahanesiyle evine çağırdığı iki çocuğa istismarda bulunduğu iddia edilen sanığa verilen 22,5 yıl hapis cezası kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. Sadece 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen ve yeniden yargılanmasına karar verilen sanığın, kendi öz yeğenine de istismarda bulunduğu şüphesiyle soruşturma geçirdiği ortaya çıktı.

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN JET GES TALİMATI

Başkan Çavuşoğlu, Çivril GES’i yerinde inceledi “Her şeyin güzel ve iyi olacağı bir Denizli için beraber başaracağız”Göreve geldikten hemen sonra Çivril GES’in bir an önce faaliyete geçerek, Denizli ve Türkiye’ye katkı sağlaması için çalışan Başkan Çavuşoğlu, 31 Mart’tan bu yana projenin geldiği durumu paylaştı. Geçmişte yaşanan tüm aksaklıkları giderdiklerini ve tesisin 20 Haziran’da faaliyete başlaması için ne gerekiyorsa yapılacağını belirten Başkan Çavuşoğlu, “Her şeyin güzel ve iyi olacağı bir Denizli için beraber başaracağız” dedi.

Girişimsel Radyoloji ile birçok hastalıktan ameliyatsız kurtulmak mümkün

Girişimsel Radyoloji konusunda bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Tanısal ve Girişimsel Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Nevzat Karabulut, “Cerrahi müdahaleye göre ciltte iz bırakmaz ve iyileşme süreci çok daha kısadır. Ayrıca, bu işlemler genellikle hastanede yatış gerektirmez ve hastalar normal günlük aktivitelerine daha hızlı dönerler” dedi.

Denizli’de dolu yağışı üzüm bağlarını vurdu

Denizli’de etkili olan dolu yağışı üzüm bağlarında zarara yol açtı.

Denizli’ye Mayıs ayında zirai don uyarısı

Denizli ve çevre illerde önümüzdeki Pazar gününden itibaren etkili olması beklenen zirai don hadisesine karşı uyarı yapıldı.

TÜM HABERLER