Başkan Zolan'dan Miryokefalon Zaferi mesajı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anadolu'nun kesin olarak Türk yurdu olmasını sağlayan Miryokefalon Zaferi'nin 845. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 1071 Malazgirt ve 1148 Kazıkbeli zaferlerinin ardından 17 Eylül 1176'da Denizli'nin Çivril ilçesinde yaşanan ve Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan'ın zaferi ile sonuçlanan Miryokefalon Savaşı ile Anadolu topraklarına Türk mührünün vurulduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Tarihe altın harflerle geçen bu zafer ile yaşadığımız toprakları bize vatan yapan ecdadımızı minnet ve şükranla anıyorum. Atalarımızın kanıyla sulanmış uğruna nice can verilmiş bu topraklara bizler de canımıza pahasına sahip çıkıp aynı şekilde gelecek nesillere bırakacağız" ifadelerini kullandı.
Bağımsız bir ülke olmanın bedelini ecdadın şanlı tarihiyle ödediğini vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Denizlimizde 845 yıl önce yaşanan Miryakefalon Zaferi, tarihin akışını değiştiren birçok mücadeleden birisidir ve bu tarihi zaferle Anadolu topraklarının Türk yurdu olduğu perçinlenmiştir. Bize düşen görev ise bu toprakların bedelini hiçbir zaman unutmayarak, bu değerleri gelecek nesillere aktarmaktır. Çünkü bu topraklar atalarımızın kanıyla vatan yapılmıştır. Bu eşsiz, şanla ve şerefle dolu tarihimizi çocuklarımıza, gençlerimize anlatmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle bu toprakları bize yurt yapan, vatanın bağımsızlığı için kanını döken, canını veren tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."
İlginizi Çekebilir
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.
Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu
Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
Denizli’de yanıltıcı sosyal medya paylaşımına soruşturma
Köpeğe uygulanan şiddet içeren bir videoyu Denizli’de yaşanmış gibi sosyal medya hesabından paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldı.
Mesaiye giden memurlar üzüm bağına uçtu; 25 yaralı
Denizli’den Buldan’da görev yapan memurları mesaiye yetiştirmek için yola çıkan servis, kontrolden çıkarak üzüm bağına uçtu. Kazada yaralanan 25 kişiden birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.