Başkan Zolan’danŞehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi mesajı
ACIPAYAM
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Bundan tam 108 yıl önce Çanakkale Zaferi ile dünya tarihinde eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biri yaşandı. Milletimizin 7 düvele karşı kazandığı bu kutlu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır.Bu zaferleaziz milletimizkahramanlığı, azmi, cesareti ve vatan sevgisi ile birlikte düşmanından bile esirgemediği merhametini, bunun yanında hürriyet ve bağımsızlığını korumak için neler yapabileceğini bütün dünyaya göstermiştir” ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yarbay olarak görev yaptığı Çanakkale Savaşlarında, 57. Alay’a söylediği “Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum" sözünü hatırlatan Başkan Zolan,şunları kaydetti: “Ulu Önder’in bu sözleriyle gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen kahraman Türk askeri tarihe altın harflerle geçen bir zafere imza atmıştır. Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu kutsal vatanı ilelebet korumak, bizden sonraki nesillere nasıl kazanıldığını anlatmak ve geleceğe sapasağlam devretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını ve kanını veren şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.