© Haber Acıpayam 2022

Belçikalı ve Türk sanatçılar, Laodikeia’daki bin derecelik kazanda seramik yaptı

Denizli'de seramikçilik sektöründe ilk kez yapılan Raku pişirimi, sanatçı ve sanatseverleri hayran bıraktı. Belçika ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen seramikçiler, bin derecede kor halinde yanan eserlerini kendileri taşıdı.

Denizli'de ilk kez Raku pişirimi ve Çanakkale seramikleri çalıştayı yapıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergün Arda tarafından Denizli Laodikeia Seramik Atölyesi'nde gerçekleştirilen Raku Pişirimi ve Geleneksel Çanakkale Seramikleri çalıştayı, renkli görüntülere sahne oldu. Denizli'de ilk kez yapılan bu çalıştaylara Belçika ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen seramikçiler, cam sanatçıları, ressamlar ve halktan izleyiciler de katıldı.

Gün boyunca atölyede elle şekillendirme ve çömlekçi çarkında üretilen seramiklerini çalışan sanatçılar, gece saatlerinde atölye bahçesinde yakılan Raku fırınında eserlerini pişirme deneyimini yaşadı. Havanın sıcak olduğu yaz akşamında, bin derece kor hale gelmiş seramiklerini maşalarla talaş dolu kazana Ergün Arda gözetiminde taşıyan sanatçılar, tehlikeli ama bir o kadar da etkileyici bir seramik pişirimi deneyimi yaşadı.

Yapılan 2 çalıştayla ilgili düşüncelerini katılımcı ve izleyiciler ile paylaşan Doç. Dr. Ergün Arda, "Cumhuriyetin 100. yılında sanat ateşini Denizli'de yaktık. Cumhuriyetin 100. yılı kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Seramik sanatçıları Batuhan Başbuğ ve Tuğba Derli ev sahipliğinde Doç. Dr. Ergün Arda tarafından yapılan bu çalıştayda üretilen eserlerin, Denizli Laodikeia Seramik Atölyesi'nde ziyaret edebileceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı

Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

TÜM HABERLER