© Haber Acıpayam 2022

Birlikte Güçlüyüz

Afetzede çocukların yaraları sporla sarılacakDenizli, Türkiye’yi derinden sarsan depremden etkilenençocuklar için düzenlenecek çok özel bir projeye ev sahipliği yapacak. Asrın felaketinden etkilenen 11 ilden Denizli’ye gelecek çocuklar ile 11 kardeş şehrin çocukları Birlikte GüçlüyüzGeleceğin Yıldızları Futbol Şenliği’nde buluşacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği, Türkiye Futbol Federasyonu,Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği  (TÜFAD), Spor Ege Derneği ve Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen “Birlikte GüçlüyüzGeleceğin Yıldızları Futbol Şenliği” 22-24 Ağustos tarihleri arasında Denizli’de yapılacak. Futbol turnuvasına, 06 Şubat 2023’te meydana gelen asrın afetinden etkilenen Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır,Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş ve Elazığlı çocukların oluşturduğu 11 takım ile kardeş ilolarak belirlenen Denizli, Aydın, İzmir, Antalya, Uşak, Kütahya, Manisa, Afyon, Muğla, Burdur ve Ispartalı çocukların oluşturduğu 11 takım katılacak. Üç gün sürecek turnuvaya 22 ilden toplam 264 çocuk ile takımların antrenör ve teknik ekibi katılacak.

 

Afetzede çocuklara psikososyal destek verilecek

 

Spor turnuvasının yanında depremin travmasınıatlatmak için uzmanlar tarafından psikososyal destek de alacak afetzede çocuklara yönelik bilimsel bir çalışma yapılacak. Öte yandan, Birlikte Güçlüyüz projesiyle depremden etkilenen çocuklar ile kardeş illerden gelen çocukların kaynaşarak güzel zaman geçireceği, bunun yanında turnuvadaki yetenekli sporcuların spor kulüplerine kazandırılabileceği, ulusal birlik ve bütünlüğün en güzel örneklerinden biri olan dayanışma bilincinin de arttırılmasına katkı sunulacağı belirtildi.

 

22 Ağustos’ta kortej düzenlenecek

 

Denizli’nin tarihi ve turistlik güzelliklerini ziyaret edecek çocuklar futbol oynamalarının yanında sporla ilgili bilimsel panel ve söyleşilere katılma imkanı bulacak, farklı illerden gelen takımlar şenlik süresince kültür alışverişinde de bulunacak. Birlikte Güçlüyüz Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği’nin korteji ise 22 Ağustos 2023 Salı günü saat 18.00’de Denizli Valiliği önünden başlayarak 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar sürecek. Kınıklı ve Doğan Seyfi Atlı Futbol Sahalarında düzenlenecek turnuvaya 22 takımdan toplam 264 çocuk katılacak.

 

“Denizli’mizde çok güzel bir organizasyon düzenlenecek”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından yüzlerce araç, iş makinesi ve ekip ile deprem bölgesine çıkarma yaptıklarını hatırlatarak afetin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Bu süreçte depremden en çok çocukların etkilendiğini işaret eden Başkan Zolan, “Birlikte Güçlüyüz Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği ile bir nebzede olsa çocuklarımızın afetin yaralarını sarmalarına katkı sağlayacağız. Futbol karşılaşmaları, geziler ve söyleşi ve panellerle Denizli’mizde çok güzel bir organizasyon düzenlenecek. Böylesine anlamlı bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimi karşılaşmaları izlemeye davet ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti

Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.

Denizli-Serinhisar karayolunda 2 araç takla attı; 5 yaralı

Denizli-Serinhisar karayolunda meydana gelen kazada bir aracın refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu iki araç takla attı. Kazada biri çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti

Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.

Gümüşdere Obruğu yeniden suya kavuştu

Tavas ilçesine bağlı Gümüşdere Mahallesi sınırlarında yer alan Gümüşdere Obruğu, son yağışların ardından yeniden suyla doldu. Yıllar sonra eski görünümüne kavuşan obruğun turizme kazandırılması hedefleniyor.

TÜM HABERLER