© Haber Acıpayam 2022

Buğday üretiminde kuraklıktan rekolte düştü, un fiyatı zamlandı

Denizli’de yaşanan kuraklık nedeniyle buğday rekoltesinde büyük düşüş yaşandı. Üretim azalınca 25 kilogramlık ekmeklik unun çuvalı geçen yıl 75 TL’den satılırken bu yıl 95 TL oldu.
Denizli’de yaşanan kuraklık ve aşırı sıcak hava nedeniyle buğday ekili tarlalarda yüzde 70 oranında verim ve kalite kaybı yaşandı. Çiftçi tarlasından istediği ürünü hasat edemeyince un fiyatları da artmaya başladı. 25 kilogramlık ekmeklik unun çuvalı geçen yıl 75 TL’den satılırken bu yıl 95 TL’den satılmaya başlandı. Geçen yıl 100 TL’den satılan 25 kilogramlık makarnalık unun fiyatı bu yıl 125 TL’ye yükseldi. Denizli Zahireciler Odası Başkanı Himmet Eşme, yaşanan rekolte kaybı nedeniyle ürünlere zam gelmeye devam ettiğini söyledi. Geçen yıl bir dönümlük araziden 400 kilograma yakın buğday hasadı yapılırken bu yıl bazı tarlaların traktörle sürülerek bozulduğunu hasat yapılan bölgelerde ise dekarda üretimin 100 kilogram veya altına kadar düştüğüne dikkat çekti. Oda Başkanı Eşme, "Geçen yıla nazaran ortalama yüzde 60 bir azalma var. Buda un fiyatlarına yansıdı. Vatandaş mağdur durumda. 75 TL’ydi şuan 95 TL oldu. Arada 20 TL fark var. Makarnalıklar daha da uçuk 25 kilogramı 125 TL" dedi.

İlginizi Çekebilir

Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu

Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

TÜM HABERLER