© Haber Acıpayam 2022

Buldan’daki yangında faciadan dönüldü

Denizli’nin Buldan ilçesinde, samanlık olarak kullanılan metruk binada çıkan yangında yaşanabilecek bir facia ucuz atlatıldı. Korku dolu anlara neden olan yangın, evlere ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre; Buldan ilçesine bağlı kırsal Bursa Mahallesi Gotcaz mevkiinde bulunan metruk bir binada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Samanlık olarak kullanılan metruk binadan yükselen alevler, kısa sürede çevreye yayıldı. Yangına ilk müdahaleyi kendi imkanlarıyla müdahale eden mahalle sakileri, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım talebinde bulundu.

İhbar üzerine hızla bölgeye ulaşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Buldan itfaiyesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, metruk binada başlayıp büyüyen örtü yangınına müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğünde görevli yangın söndürme helikopterinin de havadan müdahale ettiği yangın, ekiplerin yoğun gayretleri sonucunda çevredeki evlere ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Samanlıktaki yangının kontrollü olarak devam ettiği, yanan alanlarda ise soğutma çalışmalarına başlandığı ifade edildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

TÜM HABERLER