Büyükşehir âşıklık geleneğine sahip çıkmaya devam ediyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 9'ncusunu düzenlediği Denizli Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı 21-22 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek. 4'ü Türk dünyasından olmak üzere Denizli'ye gelecek 20âşık, 21 Şubat 2022 Pazartesi günü akşamı saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda sahne alacak. Denizlililerle buluşacak âşıklar programın ikinci günü, 22 Şubat 2022 Salı akşamı saat 20.00’deyine aynı salonda düzenlenecek final gecesinde çalıp söyleyecek. İki gün boyunca vatandaşların ücretsiz olarak takip edebileceği etkinlikte âşıklar, âşıklık geleneği ile ilgili bilgi, görüş ve deneyimlerini paylaşacak, atışma yarışmaları eşliğinde gelen konuklara müzik ziyafeti yaşatacak.
Başkan Osman Zolan'dan davet
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, Denizli’nin kültürün ve sanatın başkenti olması adına çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Türk denilince ilk akla gelen kültürel değerlerimizden olan âşıklık geleneğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Ana yurdumuz Orta Asya’dan bu yana kültürümüzde yaşayan bu değerimizi yarınlarımıza aktarmak boynumuzun borcudur. Asırlardır kendine has, Türk töresine ve geleneklerimize uygun yapısıyla, kültürümüzü en özel şekilde yansıtan âşıklarımızla bir kez daha buluşacak olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu özel etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.
İlginizi Çekebilir
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.