© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir asırlık katliamı anıtlaştırıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele sırasında Yunan işgal kuvvetlerince yakılarak katledilen 83 kişinin mezarını anıt mezarla ölümsüzleştirecek. 1919'da İzmir'den başlayarak Batı Anadolu'yu işgale girişen Yunan orduları Büyük Taarruz'un ardından kaçarken birçok katliam gerçekleştirdi. Katliamlardan biri de Denizli'nin Çivril ilçesinin Cabar köyünde yaşandı. 2 Nisan 1921'de Yunan ordularının işgaline uğrayan Denizli'nin Çivril ilçesine bağlı Cabar Köyü'nde bir katliam gerçekleşti. Yunan askerleri 100 yıl önce Cabar Köyü'nde çoluk çocuk, yaşlı genç, kadın demeden 83 kişiyi yakarak katletti. 2 Nisan 1921’de yaşanan katliamın ardından defnedilen vatandaşların mezar yeri kısa süre önce Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Ocakları Denizli Şubesinin girişimleriyle tespit edildi.

 

Açılış töreni katliamın 100. yıldönümünde

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın önerisi ile 100 yıl önce yapılan katliamda şehit olan 83 Türk için anıt mezar yapılması kararlaştırıldı. Şehitlik çalışmaları devam ederken Başkan Zolan, anıt mezarın Denizli'nin ilk milli mücadele şehitliği olacağını vurgulayarak, açılış töreninin katliamdan tam 100 yıl sonra 2 Nisan 1921'de yapılacağını açıkladı. Şehitlik Yunan işgal güçlerinin Milli Mücadele döneminde Çivril, Güney ve Buldan bölgelerinde çok büyük zulümler yaptığını belirten Başkan Zolan, bunlardan birinin de Cabar Köyü'nde yaşandığını anlattı.

 

"Unutmayacağız, unutturmayacağız"

 

Azerbaycan Dağlık Karabağ'daki katliam için yaptıkları Hocalı Soykırımı Anıtı'nda olduğu gibi geçmişte Türk milletine yapılan haksızlık ve zulümleri hiçbir zaman unutturmayacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, "Cabar'da çoluk- çocuk, kadın-yaşlı demeden katledilen vatandaşlarımızı da unutmayacağız, unutturmayacağız. Geçmişimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Aydem Perakende ve Gediz Perakende yenilenen şubeleriyle müşteri deneyimini güçlendiriyor

Müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu kapsamında 2023 yılından bu yana kapsamlı bir renovasyon programını hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, yenilediği Denizli Bayramyeri Müşteri İlişkileri Merkezi'ni hizmete açtı.

Protein takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve hastalıklardan koruyabilirsiniz

Çocuklarda günlük protein ihtiyacının karşılanması için hayvansal gıdaların yanında bitkisel ürünlerlerle çeşitlendirme yapılmasını öneren Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, "Uzman kontrolünde protein miktarı takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve sık hastalanmalardan koruyabilirsiniz" dedi.

Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti

Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.

Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı

Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.

Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari aracın karşı şeride geçmesi sonucu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER