© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir, büyük ustayı unutmuyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’nin yetiştirdiği ve eserleri ile dünyaya Denizli ezgilerini taşıyan ünlü halk ozanı Özay Gönlüm’ü vefatının 22. yılında “Özay Gönlüm 22. Yılı Anma Programı” ile andı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu, Ahmet Algün şefliğinde büyük halk ozanı Özay Gönlüm’ün eserlerini seslendirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin de katıldığı gecede salonu dolduranlar unutulmaz bir gece yaşadı.

 

“Gelecek kuşaklara bu değerimizi aktarmak istiyoruz”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci, gecenin sonunda tüm davetlilere teşekkür ederek, “Büyük usta, dile kolay 3500 eseri derlemiş ve bizim hazinemize, halk kültürümüze kazandırmıştır. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. 3500 eser dedik ama bütün eserlerini ezbere biliyoruzdur. Dünyada herhalde böyle başka bir sanatçı yoktur. Aradan 22 yıl geçmiş ama biz Özay Gönlüm büyüğümüzü her geçen yıl saygıyla rahmetle anıyoruz. Çünkü gelecek kuşaklara gençlerimize evlatlarımıza bu değerimizi, mirasımızı aktarmak istiyoruz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti

Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.

Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı

Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.

Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari aracın karşı şeride geçmesi sonucu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.

Denizli’de jandarma uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor

Denizli’de İl Jandarma ekipler tarafından uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda 1 şüpheli yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Aynı zamanda adli makamlara sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Buldan’daki yangın bölgesinde kökler yanmaya devam ediyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşanılan orman yangınının söndürülmesinin ardından halk arasında dikme diye tabir edilen kökler için için yanmaya devam ediyor.

TÜM HABERLER