© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir Çevre Haftası’nda çocukları unutmadı

Türkiye Çevre Haftası’nda birbirinden özel etkinlikler Büyükşehir ile devam ediyorTürkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çamlık Parkı’nda Çocuk Şenliği düzenledi. Başkan Osman Zolan, afet bölgesinden kente gelen depremzede çocuklara çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak için hazırlanan etkinliklerde çocukların mutluluğuna ortak oldu.

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinden kente gelen başta depremzede çocuklar olmak üzere çocuklara yönelik çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak için özel bir şenlik hazırladı. Çamlık Parkı’nda düzenlenen şenliğe Başkan Osman Zolan, eşi Berrin Zolan’ın yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Fatih Namık Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Aydın, Seval Gebeş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çevre duyarlılığına dikkat çekilen şenlikte çocuklara tiyatro ve müzikal gösteri sunuldu. Şişme oyun parkında gönüllerince oynayıp vakit geçiren çocuklara balon hediye eden Başkan Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan çocukların mutluluklarına ortak oldu. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler daha sonra Çamlık Parkı’nda vatandaşlara fesleğen dağıttı.

 

Çocuklarda çevre bilinci ve farkındalığı amaçlanıyor

 

Öte yandan Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile bir yarışma düzenledi. Pamukkale Özel Çevre Koruma Bölgesinde yer alan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında Pamukkale bölgesinin korunmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Resim, afiş ve kısa film yarışması ile atık pil toplama yarışmasında dereceye giren öğrenci ve okullara ödül töreni düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen programda ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın gönüllü personeli “Dünyamızı Dönüştürelim” adlı tiyatro oyunu ile çocuklara çevre bilinci aktarıldı. Başkan Osman Zolan’ın da katıldığı programda Başkan Zolan ve protokol üyeleri yarışmada dereceye giren öğrenci ve okullara hediye ve ödüllerini verdi.

 

“Çevre bizim olmazsa, olmazımız”

 

Çocukların çevre bilincine sahip olmaları ve farkındalık kazanmaları adına gayret ettiklerini anlatan Başkan Zolan, geleceğe daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Çevre bizim hayatta kalmamız için olmazsa olmazımız. Çevre dediğimizde temiz su, toprak, hava demektir. Çevre ile uyumlu ve ona saygılı olmalıyız. Şehrimizin merkezinde ve birçok ilçemizde doğalgaza kavuştuk. 15-20 yıl önce Denizli’de nefes alınamazdı. Altyapı çalışmalarımız sonucu yeni doğan bebeğe su verebilecek durumdayız. Evlerinizden dışarı çıkardığınız çöpler düzenli depolama ile çevreyi olumsuz etkilemeyecek şekilde bertaraf ediyoruz. Enerji anlamında yenilenebilir enerji üretiminde gayretlerimiz devam ediyor. Bugünü değil geleceği inşa etmemiz gerekiyor. Temiz bir dünya, Türkiye ve Denizli olma yolunda gayretimiz daim olsun” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

Tavanı çöken Denizli Devlet Hastanesinin bir katı kullanıma kapatıldı

Sağlam değildir raporuna rağmen yeni Denizli Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasına kadar faaliyetine devam eden Denizli Devlet Hastanesini B blokun tavanı çöktü. Katta bulunan hastalar tahliye edildi.

Reklam ajansı sahibi kazada yaşamını yitirdi

Denizli’de işletmelere sosyal medya reklam danışmanlığı hizmeti veren genç firma sahibi motosiklet ile yaptığı kazada yaşamını yitirdi.

Erken müdahale Denizli'nin ciğerlerini yanmaktan kurtardı

Denizli'nin Honaz ilçesinde çıkan orman yangında, 1,5 hektar alan zarar gördü. Orman ekiplerinin çok kısa sürede yaptığı kara ve hava müdahalesi sonucu 165 hektar saha yanmaktan kurtarıldı.

Oğul tutuklandı, annesi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yatalak annesini darp ederek komalık eden şizofreni hastası oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beyin kanaması devam annenin, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Zamanında müdahale edilmeyen menisküs yırtıkları kalıcı hasara yol açabiliyor

Menisküs yırtıklarında erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çeken Denizli Özel Egekent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, "Erken tanı, dizdeki kalıcı hasarların ve kireçlenmenin önlenmesinde kritik rol oynar" dedi.

Saman yüklü kamyonun tehlikeli yolculuğu kamerada

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde saman yüklü kamyonun tehlikeli ilerleyişi kameralara yansıdı.

TÜM HABERLER