© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı sürüyor

Başkan Osman Zolan: Çiftçi ve üretici mutlu, biz mutluDenizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin artması amacıyla başlattığı damızlık koç ve teke dağıtımı sürüyor. Proje ile kent genelinde 489 üreticiye 978 adet damızlık koç ve teke hibe desteği vereceklerini ifade eden Başkan Zolan, “Çiftçi ve üreticimiz mutlu, biz mutlu” dedi.

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınmaya da büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan vatandaşların sürülerinde verim ve kalitenin düşmesine engel olmak için hayata geçirdiği Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Verimliliği Artırma Projesinde üreticiler damızlık koç ve tekelerine kavuşuyor. 7,5 milyon liralık proje ile 19 ilçedeki 489 yetiştiriciye hayvan başı 1.000 TL katkı bedeliyle 978 baş damızlık koç ve tekelerin dağıtımı Acıpayam, Kale, Merkezefendi, Pamukkale ve Tavas ilçeleri ile devam etti. Projeden faydalanan üreticiler damızlık koç ve tekelerini teslim aldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin daha verimli bir sürüye sahip olmaları adına böyle önemli bir projeyi geçtiğimiz yıl hayata geçirdiklerini anlatarak, projeye bütçeden 7,5 milyon lira ayırdıklarını hatırlattı.

 

Başkan Zolan: “50’nin üzerinde projeyle üreticimizin yanındayız”

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 50’nin üzerinde destek projesi ile çiftçi ve üreticilerin yanlarında olduklarını söyleyen Başkan Zolan, “ Tohumdan tarımsal sulamaya, arıcılıktan zararlılarla mücadeleye 50’nin üzerinde projeyle üretici kardeşlerimizin yanındayız. Üreticimizin, çiftçimizin neye ihtiyacı varsa bu konuda proje yapıyor, destek olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda 19 ilçemizde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan 489 üreticimize 978 adet damızlık koç ve teke desteği veriyoruz. Çiftçi ve üreticimiz mutlu, biz mutlu. Dağıtımlar kısa süre sonra tamamlanacak, şimdiden hayırlı ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

İlginizi Çekebilir

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti

Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.

Denizli-Serinhisar karayolunda 2 araç takla attı; 5 yaralı

Denizli-Serinhisar karayolunda meydana gelen kazada bir aracın refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu iki araç takla attı. Kazada biri çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER