Büyükşehir DESKİ su kaçaklarının tespiti için hassas dinleme yapıyor
ACIPAYAMDenizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), fiziki kayıp ve kaçakların tespit edilmesi amacıyla gece saatlerinde dinleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu çalışmayla, su kaynaklarının korunması ve su kayıplarının en aza indirilmesi amaçlanıyor.
Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), fiziki kayıp ve kaçakların tespit edilmesi amacıyla gece saatlerinde dinleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların, su kaynaklarının korunması ve su kayıplarının en aza indirilmesi için büyük önem taşıdığı belirtildi. Dinleme çalışmaları çevresel gürültünün minimum seviyede olması, su sızıntılarının çıkardığı seslerin gündüz saatlerinde trafik ve diğer gürültüler arasında tespitinin zor olduğu sebebiyle gece saatlerinde yapılıyor. Gece sessizliğinde kayıp kaçakların daha net duyulabilmesi, su kaçaklarının daha hızlı ve etkili bir şekilde tespit edilmesini kolaylaştırdığı için çalışmaların gece saatlerinde yapılmasına özen gösterildiği ifade edildi. Büyükşehir DESKİ ekipleri bu çalışmayla, su kaynaklarının korunması ve su kayıplarının en aza indirmeyi amaçlıyor.
Kesintisiz su hizmeti için…
DESKİ Genel Müdürü Vekili Egemen Emre Beşli, yapılan hassas dinlemelerle kentin su potansiyelini korumak ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir Denizli bırakmak adına çalıştıklarını söyledi. Beşli, bu çalışmalar sayesinde su kaçaklarının hızlı bir şekilde tespit edilip onarıldığını ve böylece su kaynaklarının korunmasına, mevcut su kaynaklarının daha verimli kullanılmasına ve vatandaşlara kesintisiz su hizmeti sunulmasına olanak sağlandığını belirtti.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de feci kaza: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Denizli'nin Tavas ilçesinde kamyonetin karşı şeride geçerek minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada baba ve oğlu yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti
Denizli'nin Çameli ilçesinde balık çiftliğinde çalışan arkadaşına sel nedeniyle kapanan kanalları açması için yardıma giden 3 çocuk babası adam, akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.
Denizli için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.