Büyükşehir DESKİ’den bir doğal arıtma da Kale-Karaköy’e
ACIPAYAMÇevre dostu yatırımlarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, bir doğal arıtma tesisini daha kente kazandırıyor. Kale ilçesininKaraköy Mahallesi’ne 130 metreküp kapasiteli 1.464kişilik doğal atık su arıtma tesisi inşa ediliyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Kale ilçesininKaraköy Mahallesi’nde atık suların doğaya zarar vermeden arıtımının sağlanması amacıyla doğal arıtma tesisi inşa çalışmalarına başladı. Proje kapsamında 12 bin 500 metrekare alanda, tek kademeli olarak yapılan tesisin bin 464 kişi kapasiteli olduğu belirtilirken, günlük ortalama 130 metreküp suyu arıtacağı işaret edildi. Çevre dostu ve tamamen doğayla uyumlu olarak yapılan tesiste elektrik tüketiminin olmayacağı, bu nedenle de işletme maliyetinin yok denecek kadar az olduğu belirtildi. Doğal atık su arıtma tesis ile tesise ekilen azot ve fosfor giderici ve topoğrafyaya uygun bitkiler sayesinde atık suların yeniden tarımsal kaynaklı olarak kullanılması amaçlanıyor.
Daha yaşanabilir bir Denizli için…
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan göreve geldikleri ilk günden beri daha yaşanabilir bir Denizli için gayret gösterdiklerini belirterek, bu nedenle doğa ve çevre dostu yatırımlara ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Söz konusu yatırımlarla şehrin geleceğe daha da güvenle bakacağını vurgulayan Başkan Zolan, “Çok şükür geleceğe bırakacağımız bu güzel eserlerle Denizli’mizin güzelliğine güzellik katmayadevam ediyoruz. Bir ve beraber olduğumuz sürece aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Tesisimiz şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.