Büyükşehir ile üreticinin yüzü gülmeye devam edecek
ACIPAYAMGübre desteği müracaatları başladıDenizli Büyükşehir Belediyesinin çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak, ürün verim ve kalitesini artırmak amacıyla vereceği gübre desteği için müracaatlar başladı. 30 Eylül’e kadar sürecek başvurular www.denizli.bel.tr veya DESKİ ilçe hizmet birimlerinden yapılacak.
Tarım ve hayvancılıkta kaliteli ve yüksek ürün verimi elde edilebilmesi için birbiri ardında destek projeleri açıklayan Denizli Büyükşehir Belediyesi,bu kez çiftçilere “20.20.0 kompozegübre” desteği verecek. Bitkisel üretimde kalite ve verimi artırmak, üretici girdi maliyetlerini azaltmak ve tarımsal üretimi desteklemek amacıyla hayata geçirilen gübre desteği projesi için müracaatlar başladı. 30 Eylül 2024’e kadar sürecek gübre desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler başvurularını www.denizli.bel.tr adresinden online olarak veya Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) İlçe Hizmet Birimlerinden yapabilecek.Başvuracak çiftçilerin 2025 yılında yapacak olduğu üretime ait “Çiftçi Kayıt Sistemi” (ÇKS) kaydı olması gerektiği belirtilirken, üreticinin 2025 yılına ait ÇKS kaydında en fazla 15.000 metrekare arazinin bulunması gerektiği açıklandı.
Başvuru formu eksiksiz doldurulacak
Gübre desteği başvuru formunun dikkatlice, eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması gerektiği kaydedilirken, müracaatların uygun görülmesi durumunda başvuru sahibine bilgilendirme mesajı gönderileceği belirtildi. Gübre desteğinden faydalanma hakkı bulunan kişilerin; gübrelerini teslim alacakları yer ve zamanın da mesaj yolu ile bildirileceği, teslim alınmayan gübreiçin hak sahipliğininise sona ereceği işaret edildi.
İlginizi Çekebilir
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.
Çöplük yangını Tavas Belediyesi ve ormancıların çabaları sonucu söndürüldü
Denizli’de eskiden çöp depolanan alanda yangın meydana geldi. Yangına Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Tavas Belediyesi ekipleri müdahale etti. yangın saatlerce süren çabalar sonucunda kontrol altına alındı.
Denizli’de sabaha karşı başlayan orman yangını hızlı müdahaleyle söndürüldü
Denizli’de sabah saatlerinde ormanlık alanda yükselen dumanları fark eden köylülerin ilk müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
Motosikletli üniversite öğrencisi kamyonet ile çarpıştı: 1 ölü
Denizli'de motosikletiyle seyir halindeyken kamyonetle çarpışan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Çameli en lezzetli balık pişiren şefini arıyor
Çameli Belediyesi tarafından 11-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Geleneksel Çameli Kültür Turizm tarım ve Doğa Sporları Festivali kapsamında, en güzel ve lezzetli balık pişirme yarışması yapılacak. Yarışmada dereceye giren şeflere ödüller takdim edilecek.
Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.