BÜYÜKŞEHİR İLK’LERE İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR
ACIPAYAMZeytinyağıÜretim Tesisi ile çiftçiler daha çok kazanacakÇiftçi ve üreticilerin daha çok kazanması için kırsal destek programlarına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak Beyağaç ilçesinde Zeytinyağı Üretim Tesisi kuruyor. Zeytin yetiştiricliğininyoğun olduğu Beyağaç ilçesi ve bölgesine hizmet edecek tesis inşasını inceleyen Başkan Osman Zolan, hemşehrileriyle kucaklaştı.
Denizli'nin kırsal bölgelerinde üretimi artırmak ve çiftçinin daha fazla kalkınmasına destek vermek amacıyla tarım ve hayvancılığa büyük destekler veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak Beyağaç ilçesinde Zeytinyağı Üretim Tesisi kuruyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Beyağaç ilçesini ziyaret ederek hemşehrileriyle kucaklaştı. Başkan Zolan’a Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, AK Parti Beyağaç İlçe Başkanı Mustafa Tekin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve beraberindekiler eşlik etti. Başkan Zolan ilk olarak Kızılcaağaç Mahallesi’nde hayata geçirdikleri, zeytin yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Beyağaç ilçesi ve bölgesine hizmet edecek Zeytinyağı Üretim Tesisiinşaatında incelemede bulundu. Bir süre inşaatı inceleyen Başkan Zolan ve beraberindekiler proje hakkında bildi aldı.
Söz verdik, yaptık
Başkan Zolan burada yaptığı açıklamada, Denizli’nin büyükşehir olmasının ardından Beyağaç ile birlikte 19 ilçeye en üst seviyede hizmet etmeye gayret ettiklerini belirterek, altyapıdan üstyapıya, sosyal tesislerden spor alanlarına sayısız yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Büyükşehir olduktan sonra kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlar yapabildiklerini, bazı bölgelere özel projeler hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Zolan, bölgede ciddi anlamda zeytin üretiminin olduğunu ancak bunu katma değerli ürüne dönüştürecek zeytinyağı işleme tesisi bulunmadığını, söz konusu tesisin vatandaşlar tarafından yapılmasının da mümkün olmadığın dile getirdi. Beyağaç ve bölgesindeki zeytin yetiştiricilerinin ürününü Kale ilçesine götürmek zorunda kaldığını, bunun da hem zahmetli hem de ekonomik olmadığını ifade eden Başkan Zolan, “Burada bir zeytinyağı üretim tesisi kurmak için söz vermiştik. İnşallah kısa süre içerisinde tesisimiz faaliyete geçecek ve çiftçilerimiz yeni sezonda zeytinlerini burada işleyip zeytinyağı elde edebilecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Esnafla kucaklaştı
İncelemenin ardından Beyağaç ilçesinin Kapuz Mahallesini ziyaret eden Başkan Zolan burada hayata geçirdikleri sosyal tesis ile kahvehane tadilat çalışmalarını inceledi, vatandaşlarla sohbet edip dertlerini dinledi. Başkan Zolan son olarak Beyağaç ilçe merkezinde esnafla bir araya geldi. Esnafı tek tek ziyaret ederek hayırlı işler dileyen Başkan Osman Zolan, sıcak karşılama ve hoş muhabbet için hemşehrilerine teşekkür etti.v
İlginizi Çekebilir
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.
Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu
Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.