© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir İtfaiye Ekipleri Canla Başla Görev Başında

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler Antalya’nın Manavgat ilçesi ile Muğla’nın Marmaris ilçesi’nde yaşanan orman yangınlarının hemen ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın talimatı ile bölgeye sevk edildi. Manavgat yangın bölgesinde 2 arazöz, 1 ilk müdahale arama-kurtarma aracı ile Park ve Bahçeler Dairesi’nden 20 tonluk 1 su tankeri ve 10 personel yangınla mücadele ederken Marmaris yangın bölgesinde ise 1 ilk müdahale aracı, 1 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 7 personel bölgeye intikal etti. Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde yerleşim yerlerine de sıçrayan yangın söndürme ve soğutma faaliyetleri kapsamında ekipler, bölgede Manavagat merkez, Hocalı, Avasun, Sevinç ve Kalemler Mahallesi’nde yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına katıldı. Kalemler Mahallesi’nde yer alan Besihane’ne çalışmalarına devam eden ekipler gece gündüz demeden faaliyetlerini başarı ile sürdürüyor.

 

Yangın söndürme çalışmaları dur durak bilmeden devam ediyor.

 

Muğla Marmaris’te Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na ekipler ise, Marmaris İçmeler’de yer alan Marmaris Uygulama Oteli çevresindeki orman yangınının kontrol altına alınmasının yanı sıra, Armutalan mevki ve Hisarönü Mahallesi’ndeki yangın söndürme ve su takviyesi çalışmalarına başarı ile devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise çalışmaların bir an evvel tamamlanarak devletin tüm imkanları ile yaraların sarılacağını belirterek “Duamız, en az zararla en kısa zamanda yangınların kontrol altına alınmasıdır. Tüm Antalya ve Muğla halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

İlginizi Çekebilir

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

TÜM HABERLER