© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir itfaiyeden Türkiye'de bir ilk

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, son dönemde yaşanan otobüs kaza ve yangınlarıyla ilgili Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamayı ilk kez başlattı. Büyükşehir İtfaiye, polis kontrol noktalarında durdurulan yolcu otobüslerinde bilgilendirme çalışması yaparak, vatandaşlara olası yangın ve kaza anında neler yapılması gerektiğini anlattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, son dönemde meydana gelen yolcu otobüsü yangın ve kazaları ile ilgili farklı bir çalışmaya imza attı. Türkiye'de ilk olan çalışma ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Denizli- Antalya karayolundaki polis kontrol noktalarında durdurulan yolcu otobüslerinde bilgilendirme çalışması yaptı. Polis kontrol noktalarında durdurulan yolcu otobüslerinde, olası yangın ve kaza anında yapılması gerekenleri vatandaşlara anlatan Büyükşehir İtfaiyesi, yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında öncelikle yolcuların sakin olmalarını istedi. Otobüslerdeki acil çıkış kullanımıyla ilgili bilgi veren itfaiye, acil durum imdat çekici kullanılarak otobüsün camının nasıl kırılacağını anlattı. Karşılarında itfaiye ekiplerini görünce şaşıran yolcular, bilgilendirme dolayısıyla Büyükşehir İtfaiyeye teşekkür etti.

Uygulamalar devam edecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı, son dönemde yaşanan yolcu otobüsü yangın ve kazalarına dikkat çekti. Yaşanan söz konusu olumsuz olaylarda yaralanma ve can kayıplarının meydana geldiğini üzülerek izlediklerini ifade eden Başlı, "Hedefimiz can kaybı ve yaralanmalarının önüne geçmek. Bu kapsamda yolcularımıza acil durumlarda otobüsün nasıl tahliye edileceği, acil durum imdat çekicinin kullanımını, otobüsün ön ve orta kapılarının acil durumlarda nasıl açılacağını, yangın söndürme araçlarının nasıl kullanılacağını anlatıyoruz. Eğitici broşürler de dağıtıyoruz" dedi. Polis ve itfaiye işbirliğinde yapılan uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydeden Başlı, "Bu konudaki uygulamalarımız şehir içi ve şehirlerarası yollarda yaygınlaşarak devam edecek" dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor

Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.

LÖSEV DENİZLİ LÖ MODÜL OFİSİ AÇILDI

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklara ve ailelerine ücretsiz destek sağlamak amacıyla Türkiye genelinde yürüttüğü hizmet ağını genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda vakfın yeni Denizli İrtibat Ofisi faaliyete geçti.

Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı

Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.

TÜM HABERLER