© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir öğrenim yardımında son tarih uyarısı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin lise ve dengi okullar düzeyinde eğitim gören öğrencilere yönelik sürdürdüğü öğrenim yardımı müracaatı 23 Ekim'de son bulacak. Pandemi koşulları da dikkate alınarak yoğunluk oluşmaması için müracaatların son güne bırakılmaması istendi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik sürdürdüğü öğrenim yardımı 2020-2021 eğitim-öğretim yılı döneminde de devam ediyor. Bu kapsamda 28 Eylül 2020 Pazartesi günü müracaatları başlanan öğrenim yardımı başvurularının 23 Ekim 2020 Cuma günü tamamlanacağı hatırlatıldı. Pandemi koşulları da dikkate alınarak yoğunluk oluşmaması için müracaatların son güne bırakılmaması istendi. Öğrencilerin kısa süre içinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Büyükşehir Belediye binasının yanında bulunan Turan Bahadır Sergi Salonu'nda kuracağı başvuru masalarına evrakını eksiksiz teslim etmesi gerektiği hatırlatıldı. Öğrenim yardımı almaya hak kazanan 3 bin öğrenciye 10 ay boyunca ayda 120 TL öğrenim yardımı olmak üzere toplam 3 milyon 600 bin lira destek verilecek.

 

Denizli merkez ve tüm ilçelerden başvuruluyor

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin sağlayacağı öğrenim yardımına Denizli merkez ile birlikte tüm ilçelerden başvuru yapılabiliyor. Başvuruda alınan şartlar şu şekilde açıklandı: “Öğrencinin T.C vatandaşı olması, lise ve dengi okullarda öğrenim görüyor olması (Açık Lise, Özel Okul, Kolej ve Temel Liselerde öğrenim gören öğrenciler başvuruda bulunamaz) ailesinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi gerekiyor. Bunun yanında öğrencinin başka yerden burs almaması, ailesinin ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı bulunmaması, sınıf tekrarı yapmamış olması ve devam ettiği okuldan disiplin cezası almamış olması şartları aranıyor.”

 

 

İlginizi Çekebilir

Denizli sağlık camiasının acı kaybı

Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.

Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.

Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu

Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.

Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu

Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Denizli’de yanıltıcı sosyal medya paylaşımına soruşturma

Köpeğe uygulanan şiddet içeren bir videoyu Denizli’de yaşanmış gibi sosyal medya hesabından paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldı.

Mesaiye giden memurlar üzüm bağına uçtu; 25 yaralı

Denizli’den Buldan’da görev yapan memurları mesaiye yetiştirmek için yola çıkan servis, kontrolden çıkarak üzüm bağına uçtu. Kazada yaralanan 25 kişiden birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

TÜM HABERLER