Büyükşehir ramazan geleneğini sürdürüyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde düzenlediği gönül sofrası Sevindik Mahallesi’nde kuruldu. İftar programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı.Vatandaşların ramazanlarını tebrik eden Başkan Osman Zolan ve eşi Berrin Zolanhep birlikte dua edip oruçlarını açtı. Başkan Zolan burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Seivindik Mahallesi’nin her zamanki gibi kendilerini muhteşem bir şekilde karşıladığını söyledi. Ramazanın güzelliklerini, manevi atmosferini hep birlikte yaşadıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Gönül soframızda hep beraber buluştuk. Allah’ım kendilerinden razı olsun. Pandemi sebebiyle ancak 2 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelebildik” ifadelerini kullandı.
Sevindik’te altyapı çalışmaları tamamlandı
Sevindik Mahallesi’nin geçmişte birçok sorunu olduğunu anlatan Başkan Zolan, doğalgazdan, altyapıya, pazaryerinden, yeşil alanlara kadar mahallenin talep ettiği çok sayıda ihtiyacı giderdiklerini belirterek, “Sevindik’te 2 yıl önce başladığımız altyapı çalışmasını da tamamladık. Tüm belediyecilik hizmetlerimizi Sevindik ve diğer mahallelerimizde gerçekleştirerek yolumuza devam ediyoruz” dedi. İftarın özel bir güne denk geldiğini ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Bugün 23 Nisan. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ve TBMM'nin 102. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyorum. Ancak bugün aynı zamanda buruk bir gün yaşıyoruz. Denizli’mize şehit ateşi düştü. Şehidimizi biraz önce ebediyete uğurladık. Tabi ki emanetlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim de asli görevimiz budur. Allah’ım rahmet eylesin. Denizli’mizin ve ülkemizin başı sağ olsun.”
İlginizi Çekebilir
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.
Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı
Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.