Büyükşehir 'Telafide Ben de Varım' eğitimlerine başladı
ACIPAYAM
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezleri, zorlu pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından öğrencilerin derslerinden uzak kalmaması ve sınavlara hazırlanma da destek olmak amacıyla telafi eğitimlere başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezleri’nde görev yapan uzman öğretmen kadrosu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın seyreltilmiş sınıf modeline uygun hijyen kuralları ön planda tutularak İlk ve Ortaokul ile Lise öğrencileri ve mezun gruplarına özel ücretsiz telafi eğitimler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Karaman, Anafartalar, Yenişehir, Gökpınar, Kayhan, Sevindik, Mehmet Akif Ersoy ve Fatih Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde ilk ve Ortaokul öğrencilerine yönelik telafi eğitimler gerçekleştirilirken, Atalar Sosyal Etkinlik Merkezi’nde lise ve mezun gruplara yönelik ücretsiz telafi eğitim programı tüm pandemi kuralları ve hijyen koşulları dikkate alınarak yardımcı olunuyor.
“Onlar bizim en büyük hazinemiz”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de yaşayan çocuk ve gençlere yönelik adımlar atmaya devam ettiklerini belirterek, “Çocuklarımız okul sıralarını çok özledi, biz de gelen talepler karşısında Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde telafi eğitimlere başladık. Ne yapıyorsak yarınlarımız için, çocuklarımız için yapıyoruz. Onlar bizim en büyük hazinemiz” dedi. Bir ülkenin geleceğini etkileyen en önemli unsurlardan birinin nitelikli insan gücü olduğunu belirten Başkan Zolan, hemşehrilerine koronavirüs tedbirlerine uymaya davet ederek, özellikle maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat edilmesini istedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.