© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seferberlik başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü depremin hemen ardından Hatay’da hayati derecede önem arz eden acil altyapı sorunlarını birer birer çözüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü’nün tam donanımlı su arıza tamir araçları ve diğer iş makineleri ve toplam 35 personeli ile birlikte Büyükşehir DESKİ ekipleri Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde başta içme suyu hatlarının arızaları onarımı olmak üzere, içme suyu hattı vana tespitleri ve tamiri, içme suyu hatlarında fiziki kayıp arama çalışmaları, içme suyu depo çıkış ile hatlarında debi ölçüm çalışmaları, çadır ve konteynır kentlerde tuvalet, duşlarda su ve kanal bağlama ile aşevleri kamu kurumları ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara tanker ile içme suyu temini çalışmaları, jeneratör desteği ve bakımı, sondaj kurulumları ile tuvalet ve duş kurulumları gerçekleştirildi.

 

Büyükşehir DESKİ ekipleri İskenderun’da çalışmalarına devam edecek

 

Büyükşehir DESKİ’ye ait iş makineleri ve araçları aynı zamanda defin yeri hazırlamada aktif rol oynarken, Hatay’ın altyapı hatları da Denizli Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine entegre edilerek sorunların hızlı ve yerinde çözümlenmesi sağlandı. Büyükşehir DESKİ ekipleri, Antakya ve Defne’de çalışmalarının yanı sıra yeni görev yeri olarak belirlenen İskenderun ilçesinde de çalışmalara başladı.

 

“Hep birlikte yaralarımızı saracağız”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan deprem bölgesinde Büyükşehir DESKİ olarak bölgede yaşayan herkesin sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebilmesi için, gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarıyla deprem için seferber olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Devletimiz tüm imkanlarını bölge için seferber ediyor, biz de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede yer alan ekiplerimizle, iş makineleri ve farklı araçlarımızla canla başla çalışıyoruz. İnşallah hep birlikte yaralarımızı saracağız. Allah’ım güç kuvvet versin” dedi.

İlginizi Çekebilir

Tavanı çöken Denizli Devlet Hastanesinin bir katı kullanıma kapatıldı

Sağlam değildir raporuna rağmen yeni Denizli Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasına kadar faaliyetine devam eden Denizli Devlet Hastanesini B blokun tavanı çöktü. Katta bulunan hastalar tahliye edildi.

Reklam ajansı sahibi kazada yaşamını yitirdi

Denizli’de işletmelere sosyal medya reklam danışmanlığı hizmeti veren genç firma sahibi motosiklet ile yaptığı kazada yaşamını yitirdi.

Erken müdahale Denizli'nin ciğerlerini yanmaktan kurtardı

Denizli'nin Honaz ilçesinde çıkan orman yangında, 1,5 hektar alan zarar gördü. Orman ekiplerinin çok kısa sürede yaptığı kara ve hava müdahalesi sonucu 165 hektar saha yanmaktan kurtarıldı.

Oğul tutuklandı, annesi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yatalak annesini darp ederek komalık eden şizofreni hastası oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beyin kanaması devam annenin, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Zamanında müdahale edilmeyen menisküs yırtıkları kalıcı hasara yol açabiliyor

Menisküs yırtıklarında erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çeken Denizli Özel Egekent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, "Erken tanı, dizdeki kalıcı hasarların ve kireçlenmenin önlenmesinde kritik rol oynar" dedi.

Saman yüklü kamyonun tehlikeli yolculuğu kamerada

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde saman yüklü kamyonun tehlikeli ilerleyişi kameralara yansıdı.

TÜM HABERLER