© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından seferberlik başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü depremin hemen ardından Hatay’da hayati derecede önem arz eden acil altyapı sorunlarını birer birer çözüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü’nün tam donanımlı su arıza tamir araçları ve diğer iş makineleri ve toplam 35 personeli ile birlikte Büyükşehir DESKİ ekipleri Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde başta içme suyu hatlarının arızaları onarımı olmak üzere, içme suyu hattı vana tespitleri ve tamiri, içme suyu hatlarında fiziki kayıp arama çalışmaları, içme suyu depo çıkış ile hatlarında debi ölçüm çalışmaları, çadır ve konteynır kentlerde tuvalet, duşlarda su ve kanal bağlama ile aşevleri kamu kurumları ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara tanker ile içme suyu temini çalışmaları, jeneratör desteği ve bakımı, sondaj kurulumları ile tuvalet ve duş kurulumları gerçekleştirildi.

 

Büyükşehir DESKİ ekipleri İskenderun’da çalışmalarına devam edecek

 

Büyükşehir DESKİ’ye ait iş makineleri ve araçları aynı zamanda defin yeri hazırlamada aktif rol oynarken, Hatay’ın altyapı hatları da Denizli Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine entegre edilerek sorunların hızlı ve yerinde çözümlenmesi sağlandı. Büyükşehir DESKİ ekipleri, Antakya ve Defne’de çalışmalarının yanı sıra yeni görev yeri olarak belirlenen İskenderun ilçesinde de çalışmalara başladı.

 

“Hep birlikte yaralarımızı saracağız”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan deprem bölgesinde Büyükşehir DESKİ olarak bölgede yaşayan herkesin sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebilmesi için, gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanlarıyla deprem için seferber olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Devletimiz tüm imkanlarını bölge için seferber ediyor, biz de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bölgede yer alan ekiplerimizle, iş makineleri ve farklı araçlarımızla canla başla çalışıyoruz. İnşallah hep birlikte yaralarımızı saracağız. Allah’ım güç kuvvet versin” dedi.

İlginizi Çekebilir

Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı

İlk bel fıtığı ameliyatından günümüze kadar gelişen bel fıtığı ameliyatı yöntemleri hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, " Hastanın konforunu artırıcı, daha az hastanede kalma süresini sağlayan yöntemler de geliştirildi" ifadelerini kullandı.

Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu

Denizli'de 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün 87. ölüm yıl dönümünde saat 09.05'i gösterdiğinde il protokolü ve tören esnasında siren sesini duyan vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti

Denizli’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ağaca çarptı. Hastaneye kaldırılan genç sürücü doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı

Denizli'de hakkında tutanak tutulan kadın hükümlünün, bilişim suçlarından sabıkalı sevgilisiyle birlikte kurduğu plan akıllara durgunluk getirdi. Tutanak yüzünden izne çıkamayan kadın ve sevgilisi, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturulan müstehcen videosu, CİMER'e yapılan sahte rüşvet suçlamaları ve sosyal medyada karalama kampanyalarıyla şantaj yaptı.

DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu

Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER