Büyükşehir üreticinin her zaman yanında
ACIPAYAMDenizlili üreticilerin kalkınmasına destek vermeyi sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesindeki büyükbaş hayvanlarda yoğun olarak görülmeye başlayan BVD/MD (BovineViralDiarrhea/MucosalDisease) hastalığı ile mücadelede aşılama projesi başlatıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliğinde başlatılan proje kapsamında Kale ilçesinde 217 işletmede yer alan toplam 2.500 büyükbaş hayvan aşılanarak ölümcül hastalıkla mücadele etmelerine destek sağlanacak.Aşılama ile sürüye yeni virüs girişinin önleneceğine işaret edilirken, BVD/MD riski de azaltılacak.Hastalığın bulunduğu bölgelerin kontrol altına alınması ve yayılmasının önlenmesi için Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürütecek olduğu projede, 2500 doz aşı ve 2500 doz rapel aşı olmak üzere toplam 5.000 doz inaktif aşı, 2.500 büyükbaş hayvana uygulanacak.
“Her koşulda üreticimizin yanındayız”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin dört bir tarafında kırsal kalkınma desteklerini artırarak sürdürdüklerini söyledi. Kale ilçesinde yer alan büyükbaş hayvan işletmelerinde yoğun bir şekilde görülmeye başlanan BVD/MD hastalığına karşı başlatacakları aşılama projesi ile üreticilerin zarar görmemesi için gerekli desteği sağlayacaklarını ifade eden Başkan Zolan, “Üreticilerimizin canı gibi baktığı hayvanlarında salgın hastalığın ve can kayıplarının önüne geçmek için bir mücadele başlatıyoruz. Büyükbaş hayvan işletmelerinde bulunan 2.500 büyükbaş hayvana gerekli aşıların yapılmasını sağlayacağız. Kayıpların ve hastalığın önüne geçmek istiyoruz. Üreticilerimiz zarar görmesin istiyoruz. Her koşulda üreticimizin yanındayız” dedi
İlginizi Çekebilir
Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti
Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.
Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı
Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.
Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari aracın karşı şeride geçmesi sonucu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.
Denizli’de jandarma uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor
Denizli’de İl Jandarma ekipler tarafından uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda 1 şüpheli yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Aynı zamanda adli makamlara sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Buldan’daki yangın bölgesinde kökler yanmaya devam ediyor
Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşanılan orman yangınının söndürülmesinin ardından halk arasında dikme diye tabir edilen kökler için için yanmaya devam ediyor.