Büyükşehir, usta halk ozanı Özay Gönlüm'ü unutmuyor Başkan Zolan, "Özay Gönlüm, gönlümüzde yaşıyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’nin yetiştirdiği büyük halk ozanı Özay Gönlüm’ü vefatının 24. yıl dönümünde de unutmadı. Özay Gönlüm’ün yapmış olduğu eser ve derlemelerle hatırlanacağını vurgulayan Başkan Zolan “Özay Gönlüm, gönlümüzde yaşıyor” dedi.
Denizli'nin ezgileri ve halk kültürünü tüm dünyaya tanıtan unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm, vefatının 24. yıl dönümünde de Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği törenle anıldı. Usta sanatçının Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesindeki anıt heykeli önünde yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Hıra, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, davetliler, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Başkan Zolan'ın sanatçının anıt heykeline çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm’ün bedenen yaşamını yitirdiğini, eserleri ve türkülerinin yaşadığını ifade eden Başkan Zolan, “Türküler söylendikçe Özay Gönlüm yaşıyor. O gönlümüzde yaşıyor. Bugün Denizli’mizde, Ege’mizde türküler söyleniyorsa, en büyük kahramanı, hak sahibi Özay Gönlüm’dür. Özay Gönlüm yaşamı boyunca eser bırakmış, iz bırakmış, gök kubbede hoş bir seda bırakmıştır
" dedi.
Başkan Zolan: Hep beraber o türküleri söylemeye devam edeceğiz
Başkan Zolan, konuşmasına şöyle devam etti: "Hemşehrilerimizin gönlünde en güzel yere sahip olmuştur. Rahmet, minnetle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Hep beraber o türküleri söylemeye devam edeceğiz. Yarenini hiçbir zaman unutmadan gelecek nesillere aktarıp sahip çıkacağız. Hiçbir zaman unutmayacağız.” Törenin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkan Yardımcısı Osman Hıra, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Osman Özpek ve büyük halk ozanı Özay Gönlüm’ün yeğeni Osman Gönlüm günün anısına anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
İlginizi Çekebilir
Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua
Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.
Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.
Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş
Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.