Büyükşehir ve Tavas'tan Kazım Arslan'a vefa
ACIPAYAMTavas Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas İlçesinin Solmaz Mahallesi’nde doğup büyüyen merhum CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’a vefa örneği gösterdi. Geçen ay, Tavas Belediye Meclisi'nde alınan Milletvekili Arslan'ın isminin memleketindeki bir caddeye verilmesi kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da 16 Eylül'de oybirliği ile kabul edildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının son birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Tavas Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda oybirliği ile alınan 7 Ağustos 2019 tarih ve 114 sayılı kararı görüşüldü. Görüşmede, 7 Haziran 2019'da vefat eden CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın isminin doğup büyüdüğü Tavas İlçesinin Solmaz Mahallesindeki bir caddeye verilmesi karara bağlandı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nce 16 Eylül 2019'da oy birliğiyle kabul edilen karar ile CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın isminin, doğup büyüdüğü Tavas İlçesinin Solmaz Mahallesi’nde bulunan Yavuz Caddesi’ne verilmesi onaylandı. Merhumun ismini doğup büyüdüğü topraklardaki "Kazım Arslan Caddesi" ile ölümsüzleştiren Tavas Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Milletvekili Arslan'a vefa örneği gösterdi.
Karar oybirliği ile alındı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, oybirliği ile alınan kararın ardından yaptığı konuşmada, Denizli ve Türkiye'ye hizmet edenlerin her zaman saygı, minnet ve şükranla anılacağını belirtti. Başkan Osman Zolan, “Çok değerli milletvekilimiz Kazım Arslan Bey'in vefatı bizi derinden üzdü. Kendisi Denizlimize, Tavasımıza ve ülkemize birçok katkıda bulunmuştur. Tabi ki şehrimize ve ülkemize hizmet eden şahsiyetlerin, değerlerin isimlerinin yaşatılması, geleceğe aktarılması için cadde, sokak veya değişik mekanlara isim verilmesi önemli” dedi. Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın isminin memleketinde yaşatılmasının anlamlı olduğunu dile getiren Başkan Osman Zolan, “Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı
Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.