Büyükşehir ve Tavas'tan Kazım Arslan'a vefa
ACIPAYAMTavas Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas İlçesinin Solmaz Mahallesi’nde doğup büyüyen merhum CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’a vefa örneği gösterdi. Geçen ay, Tavas Belediye Meclisi'nde alınan Milletvekili Arslan'ın isminin memleketindeki bir caddeye verilmesi kararı, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da 16 Eylül'de oybirliği ile kabul edildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının son birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Tavas Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda oybirliği ile alınan 7 Ağustos 2019 tarih ve 114 sayılı kararı görüşüldü. Görüşmede, 7 Haziran 2019'da vefat eden CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan'ın isminin doğup büyüdüğü Tavas İlçesinin Solmaz Mahallesindeki bir caddeye verilmesi karara bağlandı. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nce 16 Eylül 2019'da oy birliğiyle kabul edilen karar ile CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın isminin, doğup büyüdüğü Tavas İlçesinin Solmaz Mahallesi’nde bulunan Yavuz Caddesi’ne verilmesi onaylandı. Merhumun ismini doğup büyüdüğü topraklardaki "Kazım Arslan Caddesi" ile ölümsüzleştiren Tavas Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Milletvekili Arslan'a vefa örneği gösterdi.
Karar oybirliği ile alındı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, oybirliği ile alınan kararın ardından yaptığı konuşmada, Denizli ve Türkiye'ye hizmet edenlerin her zaman saygı, minnet ve şükranla anılacağını belirtti. Başkan Osman Zolan, “Çok değerli milletvekilimiz Kazım Arslan Bey'in vefatı bizi derinden üzdü. Kendisi Denizlimize, Tavasımıza ve ülkemize birçok katkıda bulunmuştur. Tabi ki şehrimize ve ülkemize hizmet eden şahsiyetlerin, değerlerin isimlerinin yaşatılması, geleceğe aktarılması için cadde, sokak veya değişik mekanlara isim verilmesi önemli” dedi. Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın isminin memleketinde yaşatılmasının anlamlı olduğunu dile getiren Başkan Osman Zolan, “Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua
Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.
Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.
Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş
Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.