Büyükşehir yine imdada koştu
ACIPAYAMGeçen yıl Muğla ve Antalya’da çıkan orman yangınlarına kayıtsız kalmayarak, itfaiye ekiplerini yangın bölgesine gönderen Denizli Büyükşehir Belediyesi, dün (21Haziran 2022) akşam saatlerinde Marmaris ilçesinde başlayan orman yangınının söndürülmesine destek olmak için ekiplerini sevk etti. Bu kapsamda yangının yaşandığı Marmaris ilçesinin Hisarönü Mahallesi’ne Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na ait 2 arazöz ve 1pikap, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na ait ise 2 su tankeri ile birlikte toplam 12 personel intikal etti. Yangın söndürme ve soğutma faaliyetlerine katılan ekipler, Bördübet mevkiindeki ormanlık bölgede sürdürülen çalışmalara destek vermeye başladı. Yangın söndürme çalışmalarına katılan ekipler su tankerleriyle de orman yangın söndürme arazözlerine su ikmali yapıyor.
Başkan Zolan'dan geçmiş olsun mesajı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,yangın dolayısıyla bir mesaj yayımlayarakMuğla ve Marmaris’e geçmiş olsun dileğinde bulundu. DenizliBüyükşehir Belediyesinin tüm imkanları ile her zaman desteğe hazır olduğunu kaydeden Başkan Zolan, devletin tüm olanakları ile yangın bölgesinde bulunduğunu kaydederek, "Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Dualarımız Marmaris ile Allah'ım ülkemizi afet ve belalardan korusun. Allah’ım yangınla mücadele eden tüm kahramanlarımızın yar ve yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak
Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.
Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu
Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.